EİB ve EGİAD İşbirliği Sinerji Yaratacak

13.07.2006

Ege İhracatçı Birlikleri ve Ege Genç İşadamları Derneği, İzmir’in ekonomik hayatının daha aktif hale gelmesi için ortak projeler geliştirecek. Ege Genç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Dalan, EGİAD Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte, Ege İhracatçı Birlikleri Başkanlar Kurulu Başkanı Mustafa Türkmenoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette, bugüne kadar verimli bir işbirliği yürüten iki kurumun bundan sonra işbirliğini arttırarak devam ettirmesi ve sinerji yaratılması benimsendi.

Son dönemde İzmir’in ekonomik anlamda geri kaldığı yönündeki iddialara değinen Ege İhracatçı Birlikleri Başkanlar Kurulu Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, “İzmir’e ivme kazandırmalıyız. Burada görev dinamik yapısıyla Ege Genç İşadamları başta olmak üzere sivil toplum kuruluşlarına düşüyor. İzmir’in ekonomik canlılığa erişmesini sağlayacak dinamikler bu şehirde mevcut, bizim görevimiz bunları harekete geçirmek” diye konuştu.

EGİAD Başkanı Fatih Dalan ise, Ege İhracatçı Birlikleri ile işbirliği yapmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirtti. Dalan, şöyle devam etti: “Hemen hemen her konuda aynı görüşleri savunuyor olmamız çok güzel. Ege İhracatçı Birlikleri Başkanlar Kurulu üyeleri, sektörlerinde konulara hakim, konularının erbabı kişilerden oluşuyor. İzmir hakkında en doğru görüşleri ifade edebilecek bir kurul.”

İZMİR LİMANI ÖZELLEŞTİRMESİ HIZLANMALI

EGİAD’ın ziyareti sırasında, İzmir Limanı’nın özelleştirme süreci konuşuldu. İzmir Limanı’nın özelleştirme sürecinin, Mersin ve İskenderun limanlarının özelleştirmesinin tamamlanamaması nedeniyle 3 kez ertelendiğini hatırlatan Ege İhracatçı Birlikleri Başkanlar Kurulu Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, şöyle konuştu: “İzmir Limanı’nın özelleştirme ihalesinin sürekli ertelenmesi limanın değerini düşürüyor. Limanın değeri düştüğü gibi ihracatçılar açısından sorunların çözümü gecikiyor, bugün mermer ihracatçılarımız büyük gemilerin İzmir Limana girememesi nedeniyle konteyner başına 1000 dolar fazla nakliye ücreti ödemek zorunda kalıyorlar. Benzer maliyet artışları hemen hemen her sektörde karşımıza çıkıyor”

EGİAD olarak İzmir Limanı Çalışma Komitesi kurduklarını hatırlatan EGİAD Başkanı Fatih Dalan, “Liman Komitemizin çalışması sonucunda gördüğümüz, Devlet İzmir Limanı’ndan kazandığı paranın bir kısmını limana harcamalı. İzmir Limanı’na gerekli yatırımlar yapılmadığı takdirde, limana gereğinden fazla para harcayan sanayicimizin, ihracatçımızın maliyetleri daha da artacaktır” dedi.

Ege İhracatçı Birlikleri’nin Türkiye İhracatçılar Meclisi Genel Kurulu’nda TİM Başkanlık seçimi sırasındaki tutumunu takdir ettiklerini de belirten Dalan, TİM Başkan Vekili olması beklenen Mahmut Özgener’in, bu göreve son derece layık bir isim olduğunu, İzmir ve Ege Bölgesi’ni başarılı bir şekilde temsil edeceğine inandıklarını sözlerine ekledi.