İşkur ve Kosgeb ile Birlikte Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Düzenliyoruz

İşkur ve Kosgeb ile Birlikte Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Düzenliyoruz
07.09.2012
  •  A 

Aliağa Ticaret Odası(ALTO) hizmet ağını geliştirmek ve Aliağa’ya yeni işletmeler kazandırmak için çalışmalarına devam ediyor. KOSGEB ile işbirliği devam eden ALTO İŞKUR ile de protokol imzalayarak Aliağa’ya yeni eğitimler kazandırmayı amaçlıyor.

İmzalanan protokolün ardından ALTO girişimlerde bulunarak İŞKUR ile KOSGEB’i bir araya getirdi ve Aliağa’da Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi düzenlemek için hazırlıklarını tamamladı. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi 4-19 Ekim 2012 tarihleri arasında ALTO’da gerçekleşecek. Eğitimin finans desteğini KOSGEB sağlarken eğitime ilişkin detayları İŞKUR belirleyecek. Eğitime başvuruların ALTO’ya şahsen yapılması gerekmekte olup Eğitim için son başvuru tarihi 28 Eylül 2012’dir.

Eğitimler 14 gün, 72 saat sürecek, eğitimlerde 20 TL cep harçlığı verilecek, genel sağlık sigortası yapılacak

Eğitimin detaylarına ilişkin bilgiler veren ALTO Başkanı Adnan Saka şunları söyledi:”Biz oda olarak her türlü eğitimin önemini biliyor ve destek veriyoruz. Bu düşünceden yola çıkarak çalışmalarda bulunduk ve Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini düzenlemek için hazırlıklarımızı tamamladık. Hazırlık aşamasında İŞKUR ve KOSGEB’in göstermiş olduğu ilgiye de buradan teşekkür ediyorum. Eğitimler 4-19 Ekim tarihleri arasında 14 gün boyunca, 72 saat süre ile Odamızda gerçekleşecek. İŞKUR 14 gün sürecek eğitimlerde kursiyerlere günlük 20 TL cep harçlığı verecek ve genel sağlık sigortası yapacak. Şimdi Aliağa’dan gelecek talepleri bekliyoruz. Bir fikrim var ama param yok, gerçekleştiremiyorum demeyin, ayağınıza gelmiş bu fırsatı değerlendirin diyerek Aliağa’ya seslenmek istiyorum. Eğitimleri başarı ile tamamlayanlar iş fikirlerini hayata geçirmek için KOSGEB’in 30 bin TL hibe desteğinden ve takibinde 2 yıl geri ödemesiz 70 bin TL kredi desteğinden yararlanabilecekler. Aliağa bu fırsatı değerlendirir ve Aliağa’da yeni işletmeler kurulursa bizler Oda olarak bunun mutluluğunu ve huzurunu yaşayacağız” dedi.

Haber Fotoğrafları:

Eğitim Afiş

İŞKUR Protokol