Aliağa’da Aşçılık Kursu Başladı

Aliağa’da Aşçılık Kursu Başladı
10.07.2012
  •  A 

Aliağa Ticaret Odası(ALTO) uzun süredir üzerinde çalıştığı, 40 kişinin katıldığı, 272 saat sürecek “Uygulamalı Aşçılık Kursunu” başlattı.

Aliağa Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nin(ATHEM) de katkılarıyla başlatılan kursta eğitimi Halim Foçalı Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nden konusunda uzmanlaşmış öğretmenler veriyor. Lokanta ve restaurant çalışanlarının, ev hanımlarının, bu konuda uzmanlık kazanmak isteyen, iş edinmek isteyenlerin katıldığı aşçılık kursu uygulamalarla devam edecek ve kursu başarı ile tamamlayanlara Halk Eğitim Merkezi onaylı sertifika verilecek.

Kurs bitimi ile iş kapısı açılacaktır

Kursa ilişkin açıklamalarda bulunan ATHEM Müdürü Hasan Dikbaş, “Katılımcılara öncelikle bu kursa katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Bugün büyük bir eksik olduğuna inandığımız bu konuya çözüm üretmek ve eksikliği gidermek için ALTO’nun girişimleri ile bu kursu başlattık. Umarım kursu hepiniz başarı ile tamamlarsınız. Kursun sona ermesi ve sertifikaları almanızla beraber iş kapısının da açılacağını aklınızdan çıkarmamanızı ve kurs bitene kadar anlatılacakları detayları ile kavramaya çalışmanızı temenni ediyorum, diliyorum” dedi.

Aşçılığın incelikleri bilinmeli

Her anlamda Aliağa’ya ve Oda üyelerine hizmet etmekten mutluluk duyduğunu belirten ALTO Başkanı Adnan Saka uygulamalı aşçılık kursu ile de yeni bir etkinlik başlattıklarını ve bu kursun ilerleyen aşamalarda da devam etmesini umduğunu ifade etti. Başkan Saka Aliağa’nın bu konuda yaşadığı eksikliği gidermek için bu kursu başlattıklarını söylerken, “Ben Almanya’da turizmcilik eğitimi aldım. Otellerde staj yaptım, çalıştım. Aşçılıkla ilgili eğitim aldım. Bugün biliyorum ki ev hanımları evde yemeklerini yaparlarken bile hatalar yapıyor. Bunu tecrübelerime dayanarak söylüyorum. O yüzden bu kurs sadece ticari bir kapı, iş sahibi olunacak bir kapı gibi görünmesin. Ev hanımları ya da beyler evlerinde yemeklerini yaparken de aşçılığın inceliklerini bilerek yapsınlar istedik. Umarız hedeflerimize ulaşırız. Bu kursla bir ilki başlattık, sonuçlarını kurs bitiminde 4 ay sonra göreceğiz” dedi.

Haber Fotoğrafları:

Kursiyerler

Kursiyerler 1