Yurtdışından gelen öğrenciler Odamızı Ziyaret Etti

Yurtdışından gelen öğrenciler Odamızı Ziyaret Etti
05.07.2012
  •  A 

Uluslararası Gençlik Yaz Çalışma Kampı projesi kapsamında farklı ülkelerden bir araya gelen öğrenciler Aliağa’yı inceliyor, kurumları ziyaret ediyor.

Yunanistan, Gürcistan, İspanya, Güney Kore, Almanya, Fransa, Çek Cumhuriyeti ve Sırbistan’dan gelen öğrenciler Aliağa Ticaret Odası’nı(ALTO) da ziyaret ederek, Oda Başkanı Adnan Saka’dan brifing aldı.

Öğrencilere Aliağa hakkında bilgiler verildi

Öğrenciler Aliağa’yı sanayi alanında fazlasıyla gelişmiş bir bölge olarak bulduklarını, şehir yaşamı anlamında da Aliağa’yı sevdiklerini belirttiler. Oda Başkanı Adnan Saka gelen öğrencilere Aliağa ve Aliağa Sanayisi hakkında kısa bilgiler verdi ve şunları söyledi:”Aliağa küçük bir çiftlikken zaman içinde gelişmeye başladı. 1960’lı yıllarda sanayisi gelişmeye başlayan Aliağa buna paralel hızla göç almaya da başladı. Yeni yatırımlar geldi ve demir çelik firmaları, Tüpraş, Petkim yatırımlar yaparak Aliağa’yı üretim bölgesine dönüştürdüler. Her gün yeni yatırımlar almaya devam eden Aliağa’da bugün 70 bin kişi yaşıyor ve nüfus hızla artmaya devam ediyor.”

Aliağa Sanayisi istatistiklerle anlatıldı

Bölge sanayisine dair istatistikler de veren Başkan Saka,”Aliağa demir çelikleri %22 üretim kapasitesi ile demir çelik üretiminde ülkede 3. sırada yer alıyor. Aliağa Limalarından yılda 40 Milyon ton elleçleme yapılıyor ve bu limanlar %100 kapasite ile çalışmıyorlar. Yılda yaklaşık 5 bin geminin geldiği Aliağa’da ülkenin tek gemi söküm tesisi bulunuyor. Yine ülkenin en önemli sanayi bölgelerinden biri olan Aliağa Organize Sanayi Bölgesi(ALOSBİ) yeni yatırımlar alıyor ve gelişiyor” dedi.

Başkan Saka’dan öğrencilere başarı dileği

Başkan Saka öğrencilere ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederken, öncelikle eğitimlerini başarı ile tamamlamalarını ardından da iş hayatlarında hayallerine kavuşmalarını temenni ettiğini belirtti.

Haber Fotoğrafları:

Ziyaret 1

Ziyaret 2

Ziyaret 3