Ege Üniversitesi Rektöründen Aliağa’ya Güzel Haber

Ege Üniversitesi Rektöründen Aliağa’ya Güzel Haber
30.04.2012
  •  A 

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz’ı Aliağalı sanayicilerle ve yerel idarecilerle buluştu.

Aliağa’nın üniversite ihtiyacına dikkat çekilen toplantıya sanayi kuruluşlarından Özkan Demir Çelik, TCE EGE, Petkim katılırken, yerel idarecilerden Aliağa Belediye Başkanı Ö. Turgut Oğuz, ALTO Başkanı Adnan Saka, ve Şakran Belediye Başkanı İbrahim Etem yorulmaz katıldı.

Yüksekokulun adı Aliağa ile anılmalı

Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksekokulu Aliağa Yerleşkesi olarak adlandırılan yüksekokulun adının Ege Üniversitesi Aliağa Meslek Yüksekokulu olarak değiştirilmesinin gerekliliğine dikkat çeken ALTO Başkan’ı Adnan Saka,”Bizler, yerel yönetimler ve sanayiciler Aliağa’nın temel sorunlarından olan teknik eleman sıkıntısını çözmek istiyoruz. Bunu başarmak için öncelikle elimizde sanayicinin ve halkın dikkatini çekebileceğimiz, adı Aliağa ile anılan başlangıçta yüksekokul, ilerleyen zamanlarda ise fakülteye ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

Yerel yönetimler, sanayiciler ve halk bir arada hareket etmeli

Yerel idarenin ve sanayicinin yüksekokul oluşumuna olan etkisine dikkat çeken Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz;”Yerel yönetimler, sanayiciler ve halk bir arada hareket etmeli. Buraya gelecek öğrenci ve öğretim görevlileri için sosyal altyapı oluşturulmalı. Benim ziyaret sebebim şu an Ege Üniversitesi Bergama Meslek yüksekokulu Aliağa Yerleşkesi olarak anılan okulun belirli bir seviyeye yükseldiğini görmem ve buranın adının Aliağa ile anılmayı, bağımsız bir yüksekokul olmayı hak ediyor olmasıdır. Görüyorum ki Özkan Demir Çelik ile Metalurji konusunda bir protokol imzalanmış ve öğrenciler 3 gün fabrikada uygulamaları görüyor, iki gün okulda eğitimini alıyor ki bu çok güzel bir gelişme. Bunun örneklerinin çoğalması ile gerekli altyapının kurulması ile Aliağa beklentilerine kavuşacaktır” dedi.

Swot analizi ile çalışmalara başlanabilir

Yüksekokul ismi konusunda kararı Yüksek Öğretim Kurumu’nun(YÖK) verdiğine dikkat çeken Yılmaz, “Öncelikli olarak Aliağa’da bir swot analizi yapalım. Açılacak bölümleri, sosyal eksiklikleri, temel gereksinimleri tespit edelim. Eksiklikler üzerine çalışmalarda bulunalım. Yerel yönetimler ve sanayicilerin bir arada hareketle gerçekleştireceği bu faaliyetlerin ardından YÖK’e giderek talebimizi dile getirir ve hedeflerimize ulaşabiliriz” dedi.

Yüksekokul binası açılacak bölümlere göre genişletilebilir

Aliağa Belediye Başkanı Ö. Turgut Oğuz da buradaki yüksekokulun adının Aliağa ile anılmasına dikkat çekerken, bina altyapısı oluşturulurken, sanayicinin de desteğinin alınması ile yüksekokul binasının genişletilebileceğini belirtti. Bir anda çok büyük bir yüksekokul binası yapmak yerine, açılacak bölümlere göre yüksekokul binasını parçalar halinde genişletmenin daha doğru olacağını vurgulayan Oğuz, Belediye olarak, sanayicinin de desteği ile Aliağa’nın bu konuda eksikliğini gidermek için gerekli desteği vereceklerini dile getirdi.

Gerekli desteği vereceğiz

Toplantıya katılan sanayiciler de yaşadıkları teknik eleman sıkıntısına vurgu yaparken, buradaki yüksekokulun gelişmesi için gerekli desteği vereceklerini, swot analizi sonrası ortaya çıkacak eğitim gereksinimlerinin ve sosyal eksikliklerin üzerine yerel yönetimler ile birlikte hareket ederek gideceklerini ifade ettiler.