Girişimcilere Sertifikaları Verildi

Girişimcilere Sertifikaları Verildi
23.12.2011
  •  A 

60 Saatlik Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifika Töreni Yapıldı.

Aliağa Ticaret Odası(ALTO), Aliağa Belediyesi ve KOSGEB İşbirliğinde, kentte iş kurmak isteyen girişimci adaylarına yönelik Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminin tamamlanmasıyla, katılımcılara sertifikaları düzenlenen bir törenle verildi.

Sertifika törenine Aliağa Belediye Başkanı Ö. Turgut Oğuz, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, KOSGEB Başkan Yardımcısı Hüseyin Tüysüz ve KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Merkezi Müdürü Kazım Akgün ile sertifika almaya hak kazanan girişimci adayları katıldılar.

Eğitimden aldığınız bilgileri iş yaşamınızda uygulayacaksınız

ALTO Başkan Vekilleri Hamdi Erdem, Erol Güngör ve Yönetim Kurulu üyesi Raşit Aktan’ın, Aliağa Belediyesi’nden yetkililerin de katıldığı sertifika töreninde açılış konuşmasını yapan ALTO Başkanı Adnan Saka: “Aliağa’da iki yerel kurum bir araya gelerek KOSGEB ile irtibat kurdu ve KOSGEB’in de katkılarıyla bu çalışma başladı. Bu çalışma kapsamında sertifikalarını almaya hak kazanan sizler yarın bulunduğunuz bölgede kendi işlerinizi kuracaksanız. Eğitimde aldığınız bilgileri iş yaşamınızda uygulamaya koyacaksanız. Bilmenizi isterim ki biz Oda olarak çalışmalarınızın her aşamasında sizin yanınızda olacağız. Elimizden gelen her türlü desteği sağlayacağız, sizler yeter ki destek talep edin” dedi.

Konuşmasının sonunda bu çalışmada yer alan ana aktörlerden Aliağa Belediyesi’ne ve girişimcilere böyle bir fırsat sunan KOSGEB kurumuna teşekkürlerini ileten Başkan Saka, tüm çabalarından dolayı KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Merkezi Müdürü Kazım Akgün’ün ayrı bir teşekkürü hak ettiğini belirtti.

Tecrübelerimizden her zaman faydalanabilirsiniz

Aliağa Belediye Başkanı Ö. Turgut Oğuz da girişimcilere kısa bir konuşma yaparak, “Ben şahım adına bu yaşıma kadar ticaretin birçok yönünü gördüm. Çok önemli tecrübeler edindim. Sizlerden ricam bizlere gelmeniz ve çekinmeden yapacağınız işlerle ilgili fikirler almanız, tecrübelerimizden faydalanmanızdır. Biz bunun için size imkan sunuyoruz, ve sizlerin yatırımlarını bekliyoruz, herkese hayırlı olsun” dedi.

KOSGEB ile birlikte yeni girişimciler hızla artıyor

KOSGEB Başkan Yardımcısı Hüseyin Tüysüz kurumun genel yapısından ve tarihçesinden bahsettikten sonra ülke çapında son yıllarda yeni girişimcilerin sayısının hızla arttığını, bu artışı sağlamak için çok çaba sarfettiklerini söyledi. Amaçların sadece bu sayıyı artırmak olmadığını vurgulayan Tüysüz, asıl amaçlarının yeni girişimcilerin kurdukları işletmelerinin devamını sağlamak olduğunu belirtti.

Yeni girişimcilere verilen destek tutarı üzerine değerlendirmede bulunan Tüysüz; ”Başlangıçta verilen tutarlar çok yüksek değil. Birileri diyebilir ki bu kadar parayla nasıl rekabet edeceğiz. Biz KOSGEB olarak onu da düşündük ve KOBİ’lere yönelik destekler oluşturduk. 1 milyon TL’yi bulan destekler veriyoruz. Yeni girişimciler işletmelerini kuracaklar, işlerini rutine sokacaklar ve o saatten sonra birer KOBİ oldukları için KOBİ desteklerine başvurabilecekler” dedi.

Kadın girişimcilerinin sayısının artırılması için kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık yaptıklarını ve bu desteklerin kadınlarda biraz daha yüksek olduğunu söyleyen Tüysüz, eğitime katılan ve girişimcilik sertifikasını almaya hak kazanmış girişimci adaylarını kutlarken, ALTO Başkanı Adnan Saka’ya, Aliağa Belediye Başkanı Ö. Turgut Oğuz’a, ve KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Merkezi Müdürü Kazım Akgün’e verdikleri tüm desteklerden dolayı çok teşekkür etti.

KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Merkezi Müdürü Kazım Akgün;”Uygulamalı girişimcilik eğitiminin başlamasından bitişine kadar geçen sürede bu çalışmada emeği geçen herkese başta Aliağa Ticaret Odası ve Aliağa Belediyesi olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra sertifika törenine geçilerek, girişimci adaylarına sertifikaları verildi ve çekilen toplu resimle birlikte tören sona erdi.

Haber Fotoğrafları:

Adnan Saka: http://www.alto.org.tr/bultenfoto/2011/kosgeb/adnan-saka.JPG

Adnan Saka Sertifika: http://www.alto.org.tr/bultenfoto/2011/kosgeb/adnan-saka-sertifika.JPG

Hüseyin Tüysüz: http://www.alto.org.tr/bultenfoto/2011/kosgeb/huseyin-tuysuz.JPG

Hüseyin Tüysüz Sertifika: http://www.alto.org.tr/bultenfoto/2011/kosgeb/huseyin-tuysuz-sertifika.JPG

Kazım Akgün: http://www.alto.org.tr/bultenfoto/2011/kosgeb/kazim-akgun.JPG

Kazım Akgün Sertifika:  http://www.alto.org.tr/bultenfoto/2011/kosgeb/kazim-akgun-sertifika.JPG

Turgut Oğuz: http://www.alto.org.tr/bultenfoto/2011/kosgeb/turgut-oguz.JPG

Turgut Oğuz Sertifika: http://www.alto.org.tr/bultenfoto/2011/kosgeb/turgut-oguz-sertifika.JPG

Toplu: http://www.alto.org.tr/bultenfoto/2011/kosgeb/toplu.JPG

Toplu Sertifika: http://www.alto.org.tr/bultenfoto/2011/kosgeb/toplu-sertifka.JPG