İnşaat Ustalarına Mesleki Eğitim

İnşaat Ustalarına Mesleki Eğitim
22.11.2011
  •  A 

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) ve İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi işbirliği ile inşaat ustalarına mesleki eğitim verilecek.

Bilindiği üzere 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 28. Maddesi uyarınca, 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren, inşaat ve tesisat işlerinde yapım işi üstlenen yapı müteahhitlerinin yetki belgesiz usta çalıştırmalarına izin verilmeyecektir. Değişen bu kanunun ardından geçtiğimiz Temmuz ayında ALTO ve İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi işbirliğinde verilen eğitimle inşaat ustalarına “Proje okuma, demir bağlama ve kalıp hazırlama” konularında mesleki bilgiler aktarıldı ve değişen kanunun zorunluluğu olan sertifikaları verildi.

Aliağa Ticaret Odası olarak üyelerden gelen talepler ve ihtiyaçlar doğrultusunda aynı eğitimin Aralık ayında yeniden yapılması planlanıyor. Katılımcı sayısına ve katılımcıların talebine göre eğitimin gün ve saatleri belirlenecek ve gerekli bilgilendirmeler yapılacak.

İşletmelerin yasal zorunluluklarını yerine getirmelerine imkan sağlıyoruz

ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka mesleki eğitimler ile ustaların daha profesyonel ve daha doğru teknikleri kullanmalarını amaçladıklarını, aynı zamanda işletmelerin yasal zorunluluklarını yerine getirmeleri için işletmelere imkan sağladıklarını söyledi. Başkan Saka “Geçtiğimiz Temmuz ayında yapılan eğitim sonucu değerlendirmelerde çok olumlu tepkiler aldık. Daha sonraki dönemde de bu eğitimin yinelenmesi için talepler aldık. Üyelerimizden de gelen talepler doğrultusunda yeniden İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ile yazışmalar ve görüşmeler yaparak aynı eğitimin yeniden yapılmasını sağladık. Önceki eğitim dönemine katılanlar gibi bu eğitime katılacakların da kendilerine mesleki anlamda katkı sağlayacaklarını düşünüyorum” dedi.

Haber Fotoğrafları:

Adnan Saka

Eğitim Afişi