Odamızdan Aşçılık ve Servis Elemanlığı Kursu

Odamızdan Aşçılık ve Servis Elemanlığı Kursu
18.11.2011
  •  A 

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) olarak ilçemizde bulunan lokanta ve restaurantlardaki eksiklikler ve Aliağalı vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda ALTO ve İzmir Lokantacılar Odası işbirliğinde ücretli “Aşçılık ve Servis Elemanlığı” kursu açılması planlanıyor.

Teorik ve pratik derslerden oluşan kurs 100 saat sürecek ve eğitim sonunda katılımcılara sertifika verilecek.

Kurs ilgili sektörde oluşabilecek istihdam açığına cevap olacaktır

ALTO Başkanı Adnan Saka Aliağa’nın yatırımlara açık bir yer olmasından dolayı yeni yatırımlar aldığını, bu yatırımlarla aşçılık ve servis elemanlığı anlamında doğabilecek istihdam açığına bu kursun cevap olabileceğini söyledi.

Ayrıca Saka: “Aliağa’da gerek lokantalarda gerek restaurantlarda gerek de otel gibi yerlerde yemek lezzeti ya da servis etkinliği anlamında sıkıntılar yaşanabiliyor. Bu tarz sıkıntıların ve pürüzlerin ortadan kaldırılması için, daha profesyonel bir hizmet için bu kurs önemli bir fırsat niteliğindedir. Kaldı ki bu kursa sadece işletmeler açısından da bakmamak gerekiyor. Yatırımlara paralel doğabilecek bu anlamdaki istihdam açığına ev hanımları da cevap olabilirler, bu kurs sayesinde çalışma fırsatı bulabilirler. Evde vakitlerini geçirmek yerine hem sosyal statülerini öne çekebilirler hem de aile bütçelerine katkı sağlayabilirler. Bir de olaya sadece ticari açıdan da bakmamak gerekir, birinin kendisini geliştirmesinin ya da öğrenmenin yaşı yoktur. Bu yüzden Aliağalı vatandaşlarımızın ve ilgili sektörün konuya ilgi duyacağını düşünüyorum” dedi.

Kursla ilgili her türlü detaylı bilgiye Aliağa Ticaret Odası’nı (0232 616 41 51) arayarak ulaşabilirsiniz.

Haber Foto