Odamızda İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimi Verildi

Odamızda İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimi Verildi
27.10.2011
  •  A 

İş sağlığı ve güvenliği kanununda yapılan bazı değişikliklerle işletmelere iş güvenliği uzmanı bulundurma zorunluluğunun getirilmesinin ardından, Aliağa Ticaret Odası’nda iş sağlığı ve güvenliği eğitimi düzenlenerek, katılımcılara sertifikaları verildi.

Girişim Gelişim Ajans yetkilisi A sınıfı uzmanı Birol Vural’ın verdiği eğitimde, genel iş güvenliği kuralları kapsamında makinaların çalıştırma-durdurma, temizlik-bakım ve ayarı sırasında uyulacak kurallar, kişisel koruyucu malzemelerin kullanımı, elektrikten doğacak tehlikeler ve uyulması gerekli güvenlik kuralları anlatıldı. Eğitimin ikinci bölümünde ise malzemenin yüklenmesi, taşınması ve istiflenmesi işlerinde uyulacak kurallar, yangına karşı alınacak tedbirler, söndürme, kurtarma ve tahliye çalışmaları, iş kazaları ve meslek hastalıkları ile bunlardan korunma yöntemlerine ilişkin bilgiler verildi.

Aliağa’da kalifiye eleman ve uzman personel bulma konusunda sıkıntılar yaşanıyor

Sertifika töreninden önce bir konuşma yapan Başkan Saka: “Sektörel eğitimlere daha fazla önem vermeliyiz. Aliağa yapısıyla, limanlarıyla, fabrikalarıyla, demir çelik işletmeleriyle tam bir ağır sanayi bölgesidir. Ancak böyle bir bölgede kalifiye eleman ve uzman personel bulma konusunda büyük sıkıntılar yaşanıyor. Bunun nedeni de olması gereken eğitim öğretim kurumlarının olmaması. Bizler de gerek üyelerimizden gelen talepler, gerek kendi araştırmalarımız, gerek de vatandaştan gelen talepler doğrultusunda ve imkanlar çerçevesinde mesleki eğitimler vermeye gayret ediyor, bu konudaki eksiklikleri elimizden geldiğince ve gücümüz yettiğince gidermeye çalışıyoruz” dedi.

Bu eğitiminin yaygınlaşması, daha güvenilir ve daha sağlıklı çalışma ortamı oluşturacaktır

İş sağlığı ve güvenliği eğitiminin değişen kanunla zorunlu hale geldiğini belirten Birol Vural: “Bakıldığı zaman bu eğitim bir zorunluluktan ziyade ihtiyaçtan dolayı talep edilmeli. İnsan sağlığı oldukça önemli, çalışma ortamında oluşabilecek küçük bir hata bir ya da birden çok kişinin sağlığını etkileyebilir. Bunun önüne geçilmesi için bu eğitimlerin devam etmesi, yaygınlaşması hem işletmelerin hem de çalışanların daha uygun şartlarda ve koşullarda faaliyetlerini sürdürmelerini sağlayacaktır. Bu konuya önem gösteren ve sizlerin bu eğitimi almasını sağlayan Aliağa Ticaret Odası yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Saka, eğitimi veren Vural’a teşekkür ederek, katılımcılara başarı ve sağlık diledi. Daha sonra ALTO Başkanı Saka, Başkan Vekilleri Hamdi Erdem, Erol Güngör ve Oda Genel Sekreteri Takdir Yarış katılımcılara sertifikalarını verdiler.

Haber Fotoğrafları

Sertifika Verenler:

Adnan Saka

Birol Vural(Eğitmen)

Erol Güngör

Hamdi Erdem

Takdir Yarış

Toplu çekilen foto:

Toplu

Toplu1

Eğitmen foto

Birol Vural1