“Teknolojik Üretim Ve Yenilik” Projesi Anlatıldı

“Teknolojik Üretim Ve Yenilik” Projesi Anlatıldı
23.09.2011
  •  A 

İzmir Kalkınma Ajansı(İZKA), Aliağa Ticaret Odası seminer salonunda, 12 Eylül 2011 tarihi itibariyle başlatmış olduğu KOBİ’lere yönelik “Teknolojik Üretim ve Yenilik” mali destek projesinin tanıtımını yaptı.

İZKA bu proje kapsamında 14 Milyon TL’lik kaynak dağıtmayı planlıyor. Aliağa Ticaret Odası seminer salonunda gerçekleşen bilgilendirme toplantısında bu proje kapsamında ayrılan 14 Milyon TL’lik kaynağın KOBİ’lere nasıl dağıtılacağı da anlatıldı.

14 Milyon TL’lik kaynağın dağıtılmasında İZKA’nın belirlemiş olduğu 3 öncelik bulunuyor. İZKA yetkilileri, birinci önceliğin, ar-ge ve yenilik süreçleri sonunda ortaya çıkmış patent, faydalı model ve endüstriyel tasarım tesciline sahip olan ürünlerin ticarileştirilmesi, ikinci önceliğin Üretim süreçlerinde ileri teknolojilerin kullanılması yoluyla verimlilik sağlayacak yenilik uygulamalarının gerçekleştirilmesi, üçüncü önceliğin ise üniversiteler tarafından gerçekleştirilen yenilikçi teknik ve teknolojilerin, işletmeler tarafında üretim süreçlerinde uygulamalarının sağlanması yönünde olduğunu belirtti.

KOBİ’ler asgari 100 Bin TL, azami 800 Bin TL kullanabilecekler

Asgari olarak 100 Bin TL, azami de 800 Bin TL destek verileceğini belirten Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, program kapsamında sağlanacak olan destek projenin toplam uygun maliyetinin %10’nundan az, %50’sinden de fazla olamayacağını ifade etti. Başkan Saka, bu projenin Aliağa’daki KOBİ’ler için büyük fırsat olduğunu, firmasını ileri taşımak isteyenlerin bu projeyi muhakkak dikkate alması gerektiğini vurguladı.

Aliağa Ticaret Odası’nda 30 Eylül’de proje yazma eğitimi verilecek

Başkan Saka, Aliağa Ticaret Odası’nda, İZKA’nın bu mali destek programı olan “Teknolojik Üretim ve Yenilik” projesi ile ilgilenen ve bu desteğe başvurmayı planlayan KOBİ’lere yönelik, 30 Eylül 2011 tarihinde, 10.00-17.30 saatleri arasında kapsamlı şekilde proje yazma eğitimi verileceğini söyledi. Bu eğitimin proje yazmayı düşünen ve nereden başlaması gerektiğini bilmeyenler için bir rehber olacağını belirten Saka, ilgili herkesin bu eğitime katılması gerektiğini vurguladı.

Teknolojik Üretim ve Yenilik Projesine son başvuru 25 Kasım’da

İZKA tarafından ön inceleme ile başlayıp, teknik ve mali değerlendirmelerin ardından bütçe kontrolü ve denetiminin yapılarak en son İZKA Yönetim Kurulunun onayı ile son bulacak mali destek programına son başvurular 25 Kasım 2011, saat 17.00’ye kadar yapılabilecek.