Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Duyurusu

08.09.2011
  •  A 

ALİAĞA TİCARET ODASI, ALİAĞA BELEDİYESİ VE KOSGEB İŞBİRLİĞİNDE 30 KİŞİYE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ VERİLECEK. EĞİTİMİ BAŞARIYLA TAMAMLAYANLAR KOSGEB DESTEKLERİNE BAŞVURMA FIRSATI YAKALAYACAK.

Aliağa Ticaret Odası, Aliağa Belediyesi ve Kosgeb İşbirliğinde, kentte iş kurmak isteyen girişimci adaylarına yönelik Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi düzenlenecek. Eğitim için başvurular 8-15 Eylül tarihleri arasında alınacak.

BAŞVURULAR 8-15 EYLÜL TARİHLERİ ARASINDA

Eğitime Başvurular 8-15 Eylül tarihleri arasında Aliağa Ticaret Odası Eğitim Birimine ve Aliağa Belediyesi ARGE Birimine yapılabilecek. Başvurularda katılımcıların girişimcilik testini doldurması istenecek. Başvuruların ardından KOSGEB tarafından değerlendirme ve Mülakat yapılarak eğitime katılacaklar belirlenecek. 26 Eylül’de başlayacak 60 saatlik eğitim, 1 Kasım 2011 tarihine kadar devam edecek. Eğitim sonunda başarılı olanlara Başarı Sertifikası verilecek. Eğitime başvurular hakkında Aliağa Ticaret Odası’nın 6164151 dahili 12 ve Aliağa Belediyesi’nin 6161980 dahili 176 nolu telefonlarından bilgi alınabilecek.

EĞİTİMDE NELER VAR?

Aliağa Ticaret Odası, Aliağa Belediyesi ve Kosgeb İşbirliğinde düzenlenecek Girişimcilik Eğitimi’nde KOSGEB destekleri, yeni iş kuranlara dönük desteğin mevzuatı, başvuru aşamaları, iş planın hazırlanması, pazar araştırmasının yapılması, yönetim planı oluşturulması ve yatırım fizibilitelerinin yapılması konuları işlenecek.

BAŞARILI OLANLARA SERTİFİKA VERİLECEK

"Uygulamalı girişimcilik eğitimi" 26 Eylül- 1 Kasım tarihleri arasında yapılacak. Toplam 60 saatlik eğitimin sonunda başarılı olanlara Sertifika verilecek. Sertifika alan katılımcılar,yeni bir iş kurmaları halinde KOSGEB’in Girişimcilik Destek Programı kapsamında 27 bin liraya kadar olan hibe desteklerden faydalanmak için başvurabilecek.

egitim