Petrol Ofisi Windsurf Şampiyonası

19.06.2006

Uluslararası Yelken Federasyonu ISAF, RS:X Sınıf Birliği ve IWA işbirliğinde, Türkiye Yelken Federasyonu otoritesi altında 10 Haziran’dan bugüne kadar Alaçatı’da düzenlenen Petrol Ofisi Avrupa Windsurf Şampiyonası muhteşem bir finalle sona erdi.

Petrol Ofisi Olimpik Windsurf Şampiyona'sına katılan 27 ülkeden 94 erkek 38 bayan sporcu arasından başarılı 10 finalist final yarışlarında hem Avrupa Şampiyonası için madalya mücadelesi verdi hem de dünya sıralaması için puan topladılar.

Dünyanın en iyi windsurfçülerinin kıyasıya mücadelesine sahne olan Erkekler Final yarışı sonunda Avrupa Şampiyonları belli oldu. ilk sırayı şampiyona’nın favori ismi İngiliz Sporcu Nick Demsey elde etti. 2.liği Hollanda’dan Joeri Van Dijik kazanırken 3. sırada Fransız Nicolas Hugue yer aldı. Avrupa Şampiyonları Açık kategorisinde de aynı sıralama ile yer aldılar. Ülkemizi 2 kez Olimpiyatlarda temsil eden Ertuğrul İçingir Avrupa Şampiyonası’nda 10.sırada yer aldı.

Kadınlar kategorisinde yaşanan mücadele sonunda Avrupa Şampiyon’luğunu İspanyol sporcu Blanca Dominguez Manchon elde ederken, tecrübeli İngiliz sporcu Bryony Shaw 2.ciliği kazandı. 3. sırada ise Fransız sporcu Pauline Perrin yer aldı. Kadınlar Açık kategorisinde ise 1.ve 2. sıralaması değişmezken 3.cülüğü Antonia Frai elde etti.

2004 Olimpiyat Oyunları sonrasında olimpik windsurf sınıfında yapılan malzeme değişikliği sonrasında yapılan ilk kıtasal Şampiyona olma özelliğini taşıyan Petrol Ofisi Olimpik Windsurf Avrupa Şampiyonası birçok Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu’nu Alaçatı’da ağırladı.

Ülkemiz ve Alaçatı tabii güzelliği ve tüm sporculardan büyük övgü alırken, Organizasyon’da hem uluslar arası teknik heyetten tam puan aldı. Daha öncede Dünya Olimpik Windsurf şampiyonası’nı başarıyla düzenleyen TYF ve SportWorks bu şampiyonada da olumlu sonuç alarak Olimpiyat adayı ülkemizin puanını yükseltmiş oldu.

Akaryakıt dağıtım ve madeni yağ sektörünün lider ismi Petrol Ofisi;Türkiye algısını güçlendirmek, uluslararası söylemini pekiştirmek inancı ile sosyal sorumluluk üstlenerek Türkiye’nin uluslararası organizasyonlarda başarısının artması için çalışmaktadır

Petrol Ofisi Olimpik Windsurf Avrupa Şampiyonası Sonuçları:

Erkekler Açık Kategori

1- Nick Dempsey / İngiltere