ALOSBİ Yönetimi Güvenoyu aldı

03.03.2011
  •  A 
Aliağa’da 20 milyon m2 alan üzerine kurulan ve Türkiye’nin en modern altyapısına sahip OSB’si olarak bilinen Aliağa organize Sanayi Bölgesi’nde yönetim güvenoyu aldı.

Aliağa’da 20 milyon m2 alan üzerine kurulan ve Türkiye’nin en modern altyapısına sahip OSB’si olarak bilinen Aliağa organize Sanayi Bölgesi’nde yönetim güvenoyu aldı.  Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın Şubat ayı olağan meclis toplantısında ALOSBİ’nin önümüzdeki 2 yıllık yönetimini belirlemek üzere seçim yapıldı. Atıl Akkan’ın başkan, Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka’nın da başkanvekili olduğu yönetim EBSO Meclisinden güvenoyu aldı. Meclis toplantısında, EBSO Meclisi’nin ALOSBİ yönetimine görevlendireceği Mütevelli heyet üyeleri de belirlendi.

 

Aliağa Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ) Yönetim Kurulu Başkanı Atıl Akkan, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Şubat ayı Meclis toplantısında yapılan seçimle bir kez daha yönetim kurulu başkanlığına seçildi. ALOSBİ’nin 14 yıldır başkanlık görevini sürdüren Akkan, 2 yıl daha aynı koltukta oturmaya devam edecek.  Atıl Akkan’a rakip çıkmayan seçimde müteşebbis heyet üyeliği listesi oy birliği ile kabul edildi.

 

ALOSBİ SEÇİMLERİ

 

EBSO Şubat Ayı Meclisinde ALOSBİ'nin EBSO’dan gönderilecek 10 kişilik müteşebbis heyet seçimine geçilirken söz alan EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, ALOSBİ'nin borçlarını çevirebilecek durumda olduğunu vurguladı.

 

ALOSBİ’NİN DEĞERİ 382 MİLYON EURO

ALOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Atıl Akkan, OSB'nin borçlarını çevirebilecek varlığa sahip olduğuna dikkat çekti. Akkan, ”82 milyon euro borcumuza karşılık Türkiye Sınai ve Kalkınma Bankası ile Bahreyn Yatırım Bankası'nın yaptırdığı araştırmaya göre ALOSBİ'nin satışı 2 milyon 411 bin metrekare gayrimenkulünün değeri 382 milyon euro. Halen çok ciddi yerli ve yabancı yatırımcılarla görüşüyoruz. ALOSBİ'nin yaşadığı sıkıntı konjonktürel. Küresel ekonomik kriz, son olarak Afrika’da yaşanan olaylar hepsi bizi olumsuz etkiledi. 14 km ötedeki Manisa’nın teşvikler anlamında 3. bölge olması bizim suçumuz değil” diye konuştu.

 

TEŞVİK SİSTEMİ YANLIŞ

ALOSBİ Başkan Yardımcısı ve Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka ise Aliağa 20 kilometre mesafede yer alan Manisa'ya muazzam teşvikler verilirken, yatırımcılardan ALOSBİ Yatırım yapmalarının beklenemeyeceğini söyledi. Saka, şöyle konuştu: "ALOSBİ'de görev almak isteyenler aday olup burada çalışabil. Teşvik yüzünden 2 yıldır bölgeye yatırımcı gelmiyor. Borç var deniyor ama satılacak 2 bin 650 dönüm alanımız var. Bunun da değeri 130 milyon euro. Bu para da borçlarımızın tamamını ödüyor. O yönden bir sıkıntımız yok."

 

ALOSBİ’NİN YENİ YÖNETİMİ BELİRLENİYOR

Aliağa Organize Sanayi Bölgesi yönetimi; Ege Bölgesi Sanayi Odası, Aliağa Ticaret Odası ve İl Özel İdaresi’nin görevlendirdiği Mütevelli heyet üyeleri arasından belirleniyor. Yeni Yönetimin belirlenmesi için ilk olarak EBSO Meclisi, ALOSBİ yönetimine gönderilecek isimleri belirlemiş oldu. Buna göre Meclis toplantısında Aliağa Organize Sanayi Bölgesi için yapılan seçimlerde Atıl Akkan, Reşat Akçakır, Zekai Fidan, Vedat Özyavru, Abdullah Baysak, Metin Ümit Ural, Ali Şemsioğlu, Adil Demirelli, Sezai Aslanlı ve Şükrü Akkan müteşebbis heyeti üyeliklerine seçildi.

Bunun ardından, ALOSBİ’nin diğer kurucu kuruluşları olan Aliağa Ticaret Odası ve İl Özel İdaresi de ALOSBİ mütevelli heyetinde görev yapacak temsilciler belirleyecek. Belirlenen mütevelli heyet, ALOSBİ’nin yeni Yönetim Kurulu’nu kendi içinden seçecek.