Öğrenciler Finansal bilinci öğreniyor

13.10.2010
  •  A 
Aliağa Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından Aliağa’da lise ve yüksekokul öğrencilerine yönelik “paramı yönetebiliyorum” konulu finansal bilinçlendirme eğitim semineri verildi.

Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Habitat için Gençlik Derneği ile Aliağa Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından Aliağa’da lise ve yüksekokul öğrencilerine yönelik “paramı yönetebiliyorum” konulu finansal bilinçlendirme eğitim semineri verildi.

 

Aliağa Ticaret Odası Seminer Salonunda yapılan seminere Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Kent Konseyi Başkanı Yakup Öztürk, Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri, öğretmenler ve Aliağa’daki liselerde öğrenim gören 130 öğrenci katıldı.

 

Toplantı açılışında konuşan Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, öğrencilere tasarruflu olma konusunda tavsiyelerde bulundu. Saka, “Dünyanın içinde bulunduğu ekonomik kriz ve daralma sadece devletleri değil insanları da finansal açıdan bilinçli davranmaya zorunlu kılıyor. Şunu unutmayın arkadaşlar; Hayat, bütçe demektir. Sadece para olarak değil, zamanı, işinizi, özel yaşamınızı disiplinli ve düzenli yaşamalı, yönetebilmelisiniz. Kendinize kariyer hedefleri koyun, ne olmak istiyorsunuz. Bunu nasıl bir stratejiyle başarabilirsiniz? Büyük düşünün, plan yapın ve adım adım ilerleyin. Ancak şunu asla unutmayın; Hayatınızı yönetmenin büyük bir bölümü bütçenizi yönetmekten geçiyor. Alışveriş alışkanlıklarınızı kontrol edin. Hayatınızı siz yönetin.” Dedi.

 

Aliağa kent Konseyi Başkanı Yakup Öztürk de yaptığı konuşmada, “Herkes kendisi için çalışır ve kazanır ama aynı zamanda ülke için kazanıp ülke için üretiyoruz. Ekonomik ve sosyal bir çok problemin olduğu günümüzde gençlerimizin geleceklerine bilinçli yön verip birikimlerini bilinçli değerlendirmeleri gerekiyor. Her bireyin hesabını doğru yapması hem kendisinin hem de tüm toplumun yararınadır. Bu toplantıda siz gençlerimizin bilinçli bireyler olarak çok şeyler öğreneceğinizi düşünüyorum” dedi.

 

Türkiye'de finansal bilinç alanında ilk kez kamu, özel sektör ve sivil toplum ortaklığıyla hayata geçirilen 'Paramı Yönetebiliyorum' projesinin Ulusal Gençlik Parlamentosu gönüllü eğitmenleri Demir Kandemir, Çağla Duman ve Selim Gacar tarafından verilen seminerde, öğrencilere bütçe, ödeme planı ile kredilerden finansal yükümlülüklerine kadar pek çok konuda bilgiler verildi, sunum ve filmler eşliğinde konunun tüm yönleri ele alındı.

 

FOTOĞRAFLAR: FOTO 1, FOTO 2, FOTO 3, FOTO 4, FOTO 5, FOTO 6, FOTO 7