Adnan Saka’dan Yatırımcılara çağrı

23.09.2010
  •  A 
Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, “Aliağa’da yatırım yapmak isteyen burada yaşayan insanlarla, kurumlarla bir araya gelmeli.” Dedi.

Aliağa Belediyesi 2010-2014 Stratejik Planı hazırlıkları çerçevesinde Sanayi kuruluşları Belediye’de bir araya geldi. Toplantıda konuşan Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, “Aliağa’da yatırım yapmak isteyen burada yaşayan insanlarla kurumlarla bir araya gelmeli.” Dedi.

 

Aliağa Belediyesi’nin 2010–2014 yıllarını kapsayan Stratejik Plan çalışmaları devam ediyor. Çalışmalarda Stratejik Plan’ın dış paydaşları arasında yer alan sanayi kuruluşlarının öneri, görüş ve düşünceleri alındı. Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıya kentte bulunan önemli sanayi kuruluşlarının temsilcikleri katıldı ve görüşlerini dile getirdi.

 

Aliağa Belediyesi Stratejik Planlama Danışmanı Ali Rıza Avcan “Aliağa Türkiye, hatta Dünya ölçeğinde önemli bir sanayi kenti. Bu kenti var eden unsurlardan bir tanesi de hiç şüphesiz kentte bulunan sanayi kuruluşları, o nedenle görüşleri, düşünceleri çok önemli. Stratejik Plan hazırlanırken en doğrusunu ve en iyisini yapabilmek için tüm görüşleri dikkate alacağız.” dedi.  

 

Saka; Yatırımcı, Aliağa halkını dikkate almalı

Toplantıda konuşan ve bölgedeki planlamanın önemine dikkat çeken Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka fabrikaların kurulum veya kapasite arttırma sürecinde merkezi sistem üzerinden gerekli belgeleri alarak faaliyet gösterdikleri Aliağa’daki yöneticileri ve yurttaşları hiçe sayarak planlama yapmalarının yanlış olduğunu belirtti.

 

Saka  “Bu tür çalışmalarda Aliağa’daki yöneticilerin de görüşleri alınması gerekiyor. Burada yaşayan bizleriz ama firmalar merkezi sistemden işlerini çözüyorlar. Burada yaşayanların görüşleri bile alınmıyor. Oysa buradaki yatırımlar, kapasite artırımları merkezi değil burada yaşayanları ilgilendiren bir durum. Mutlaka burada yaşayan insanların ve yerel idarecilerin görüşleri alınmalı” dedi.

 

Başkan Oğuz; “Kentte yaşayan herkes stratejik ortağımız.”

Toplantıya katılan sanayilere teşekkür eden Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz “Kentin geleceğine yönelik yol haritası olan stratejik plan Aliağa’da yaşayan her bireyi, her kurumu olduğu gibi sanayicileri de yakından ilgilendirmektedir. Bizde bu amaçla Aliağa Belediyesi’nin yol haritası belirlenirken sanayicilerinde görüş öneri ve düşünceleri almak istedik. Belediyemizin orta ve uzun vadeli amaçlarını, temel ilke ve politikalarını, öncelikli hedeflerini, hedeflerimize ulaşmak için izlenecek yol ve yöntemleri konusunda yardımcı olacak çalışma için bir sonraki toplantımız STK’larla olacak. Tüm katılımcılara teşekkür ederim” dedi.