OPET Aliağa’ya yatırım yapacak

19.05.2010
  •  A 
Madeni yağ sektöründe hedeflerini büyüten Opet, Tüpraş Aliağa rafinerisi yanında 20 milyon doların üzerinde yatırımla, yeni madeni yağ fabrikası kuruyor.

Tek vardiyada 75 bin ton üretim kapasitesine sahip olacak yeni fabrikayla 150 kişiye de ek istihdam sağlanacak. Yeni ‘Opet Full Serisi Motor Yağları’yla da segmentasyon sistemine geçen Opet bu ürünleriyle madeni yağda sahip olduğu yüzde 13 pazar payını yüzde 17’lere, ihracatını da 25 milyon dolara çıkarmayı hedefliyor.  


50 yeni istasyon

Türkiye genelinde 806 tanesi Opet ve 536 tanesi de Sunpet olmak üzere 1300’ün üzerinde istasyonla hizmet verdiklerini belirten Opet Genel Müdürü Cüneyt Ağca, Opet hakkında şu bilgileri verdi: “Opet, yüzde 17’yi geçen pazar payı ile akaryakıt dağıtım sektörünün en önemli oyuncusu olmaya devam ediyor. Opet olarak 2009’a bakıldığında tüm ekonomik durgunluğa ve sektördeki daralmaya rağmen hızlı ve kontrollü biçimde büyümeye devam ettik. . Opet olarak satışlarımızı artırdık. 2009 ciromuz 7.3 milyar lira olarak gerçekleşti. Bu yıl geçen yılın üstünde bir hedefimiz bulunuyor.” Bu yıl büyükşehir odaklı istasyon ağlarını güçlendirmeye devam edeceklerini kaydeden Ağca, 50 yeni istasyon açacaklarını ifade etti.  


75 bin ton üretim

Opet’in yeni serisi hakkında bilgi veren Opet Madeni Yağlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Seyhan Opet’in yeni fabrika yatırımıyla ilgili şunları söyledi: “Tek vardiyada 75 bin ton üretim kapasitesine sahip olacak yeni madeni yağ fabrikası Tüpraş Aliağa rafinerisi yanında kurulacak ve rafineri ve limana  bağlantılı çalışacak. Fabrika 40 bin metrekare üzerinde kurulacak ve bu yıl  devreye alınması hedefleniyor. 20 milyon doların üzerinde yatırımla kurulacak fabrika, 150 kişiye ek istihdam sağlayacak.”