İZKA Proje Eğitimi Odamızda yapıldı

20.01.2010
  •  A 
İzmir Kalkınma Ajansı uzmanları, “Turizm ve Çevre” konulu mali destek programına nasıl proje yazılacağını Aliağa’da iki günlük eğitim programıyla anlattı

İzmir Kalkınma Ajansı'nın 30 Aralık 2009 tarihi itibariyle başlattığı "Tarım ve Kırsal Kalkınma" ile "Turizm ve Çevre" alanlarında iki ayrı mali destek programlarına ait Başvuru rehberlerinin anlatılması ve Başvuru Formunun doldurulmasına ilişkin Aliağa'da 2 günlük eğitim programı gerçekleştirildi.. İlk olarak “Turizm ve Çevre” konulu eğitim programı 19-20 Ocak tarihlerinde gerçekleştirildi. “Tarım ve Kırsal kalkınma” konulu eğitim programı ise 9- 10 Şubat tarihlerinde Aliağa Ticaret Odası’nda yapılacak

 

EĞİTİME 45 KİŞİ KATILDI

Aliağa Ticaret Odası Seminer Salonunda yapılan eğitime çeşitli kurum ve kuruluşlar ile çeşitli meslek gruplarından temsilciler katıldı. İki gün süren eğitimlerde; İzmir Kalkınma Ajansı’na verilecek projelerin yazımı ve diğer teknik bilgiler verildi.

 

UZMANLAR İKİ GÜNLÜK EĞİTİMLE PROJE TEKNİKLERİNİ ANLATTI

İzmir kalkınma Ajansı Uzmanları Arın Hünler, Halit Duran ve Serkan Gümüş, Aliağa Ticaret Odası Seminer Salonunda eğitime katılan 45 kişiye sabah saat 10.00’dan akşam 17.00’ye kadar merak edilen her konuda bilgilendirme ve eğitim sundu.

 

ADNAN SAKA’DAN KATILIMCILARA VE KALKINMA AJANSINA TEŞEKKÜR

Aliağa Ticaret Odası Başkanı ve İzmir Kalkınma Ajansı, Kalkınma Kurulu üyesi Adnan Saka, Eğitim programına katılanlara, programa gösterilen ilgiden dolayı teşekkür etti.

Saka, yaptığı konuşmada, “Aliağa çeşitli sektörlerde hızlı gelişen bir bölge. İzmir Kalkınma Ajansı’nın mali destek programını açıkladığı ‘Tarım ve Kırsal Kalkınma’ ile ‘Turizm ve Çevre’ konularında Aliağa ve bölgemizden birçok proje hazırlanmasını ümit ediyoruz. İki gün boyunca Turizm ve Çevre alanındaki projelerin nasıl yazılabileceği, formların nasıl doldurulacağı gibi birçok teknik konuda İzmir Kalkınma Ajansı’mızın değerli genç uzmanları tüm bilgi birikimlerini ve deneyimlerini siz katılımcılarımıza aktaracak. Aliağa Ticaret Odası olarak bu eğitim programının gerçekleşmesi için tüm imkânlarımızı seferber ettik. Eğitim programını açan İzmir Kalkınma Ajansı’na İlçemiz adına teşekkür ediyorum. Umarım bu eğitimin sonuçları Aliağa için hazırlanan birçok projenin desteklenmesiyle Aliağa’ya dönecektir.” Dedi.

 

PROJELER 26 MART’A KADAR AJANSA TESLİM EDİLECEK

İzmir Kalkınma Ajansı “Tarım ve Kırsal Kalkınma” mali destek programıyla tarımsal üretimden elde edilen katma değerin artırılmasına ve bölgede tarım ve tarıma dayalı sanayinin rekabet gücünü yükseltmeye yönelik faaliyetleri destekleyerek kırsal kalkınmaya katkıda bulunacak projelere destek verilecek. Bu program çerçevesinde uygun bulunan bir proje asgari 30.000 TL, Azami 450.000 TL desteklenecek

 

TURİZM VE ÇEVRE MALİ DESTEK PROGRAMI

Turizm Ve Çevre Mali Destek Programı ile turizmin çeşitlendirilmesiyle bölgenin turizmde rekabet edebilirliğinin artırılmasına ve çevresel kalitenin iyileştirilmesine katkıda bulunacak projelere destek verilecek. Asgari 50.000 TL, Azami 600.000 TL tutarında destek verilecek.

Mali destek programlarına 26 Mart tarihine kadar Proje teklifi verilecek

Haber dokumanlari icin linklere tiklayiniz:

 

Fotoğraflar: Foto 1, Foto 2, Foto 3, Foto 4, Foto 5 , Foto 6