Vergi Rekortmenlerini ödüllendirdik

17.10.2009
  •  A 
Aliağa Ticaret Odası, 2007 ve 2008 yılındaki kazançlarına göre verdikleri beyanlarla en yüksek vergi ödeyen rekortmen üyelerine ödül verdi.

Aliağa Ticaret Odası, 2007 ve 2008 yılındaki kazançlarına göre verdikleri beyanlarla en yüksek vergi ödeyen rekortmen üyelerine ödül verdi. Aliağa Ticaret Odası tarafından Aliağa Deniz Restaurantta düzenlenen ödül törenine İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı Grup Müdürü Ömer Akdoğan, Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Ömer Ömeroğlu, TÜPRAŞ İzmir Rafinerisi Müdürü Şahin Çalbıyık,  Aliağa Vergi Dairesi Müdürü Zakir Kılıç, oda üyeleri, Çevre İl ve ilçelerin Sanayi Ticaret Odaları başkan ve yöneticileri ile davetliler büyük ilgi gösterdi.


Yaklaşık 400 kişilik davetli topluluğunun katıldığı törende 2007 ve 2008 yıllarına ait her yıl için Aliağa Ticaret odası üyesi 30 Kurumlar vergisi mükellefi ile 20 gelir vergisi mükellefine vergi başarı ödülü verildi.


ADNAN SAKA: “VERGİ POLİTİKALARI ÜLKE KALKINMASININ BAŞROL OYUNCUSU HÜR TEŞEBBÜSÜ TEŞVİK ETMELİ”


Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, “Kriz ortamında, Çok zor koşullarda, büyük özveriyle çalışarak ayakta kalan, ülke ekonomisine katkıda bulunan değerli ticaret erbabımızı, iş adamlarımızı, vergi vererek, ulusal bir görevi, layıkıyla yerine getirmelerinden dolayı kutluyorum” dedi.

 

Törenin açış konuşmasını yapan Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, “Uygulanan iktisadi politikaların başarısı, o ülkede yaşayan insanların refahı ile doğru orantılıdır. Eğer vergi politikası, insanları fakirleştiriyor ve firmaları batırıyorsa başarılı sayılamaz. Vergi politikaları ülke kalkınmasının başrol oyuncusu hür teşebbüsü teşvik etmelidir.” Dedi. 


VERGİ SİSTEMİ YENİDEN YAPILANDIRILMALI


Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Saka, “Küresel krizin etkisiyle zor durumda bulunan vergi mükelleflerinden, nasıl daha fazla vergi alabilirim anlayışından vazgeçilmelidir. Kayıt dışı ekonominin önlenmesi için acil çözümler üretilmesi gerekmektedir. Kayıt dışı, kalitesiz hizmet ve üretim sebebiyle, devlet vergi toplayamamakta, yük mevcut vergi mükelleflerin sırtında kalmaktadır. Bu sorunun çözülmesi için vergi sisteminin yeniden yapılandırılması, mevcut sistemde bulunan sıkıntıların çözümlenerek vergi mevzuatın daha basit ve sade hale getirilmesi gerekmektedir.” Dedi. 


MECLİS BAŞKANI ÖZER: “TÜRKİYE, ESKİ TÜRKİYE DEĞİL”


Törende konuşan Aliağa Ticaret Odası Meclis Başkanı M.Ender Özer; “İşadamları olarak bizler devletimizden biraz daha anlayış, biraz daha destek ve sevgi bekliyoruz. Başbakanımız gidip Davos’ta one minute dedi. Yani amiyane tabirle posta koydu. Sayın Başbakanımız değil de, aynı konumda Sayın Deniz Baykal da olsaydı, Sayın Devlet Bahçeli de olsaydı orada benzer tepkiyi gösterirdi. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlarına bu güveni veren bir destek var arkalarında. Türkiye, eski Türkiye değil. Türkiye büyük ekonomisiyle büyük bir ülke olmaya doğru gidiyor. Aliağa’da MKE’ye ait tesislerde eski askeri gemiler sökülür. Donanmamız, ne kadar eski gemisi varsa hurdaya attı. Şu anda Türk donanması eskiye göre çok daha güçlü ve modern bir mücadele gücüne sahip. Hava kuvvetlerimiz de artık uçan tabut denilen F 104’lerle uçmuyor pilotlarımız, çok modern F16’larla uçuyor. Bunun arkasında çok büyük bir ekonomik güç var. Kamunun eski ağırlığı kalmadı. Ekonomiyi büyüten artık özel sektör ve müteşebbislerdir. Bunun için üreten ve vergisini verenler olarak daha çok saygı ve destek bekliyoruz.” Diye konuştu.  


ÖMER AKDOĞAN; ALİAĞA VERGİ AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR KENT”


İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı Grup Müdürü Ömer Akdoğan da yaptığı konuşmada, “Türkiye’mizin en önemli sanayi ticaret kentlerinden Aliağa’da ekonomiye can veren herkesi bir araya getiren Aliağa Ticaret Odası’na teşekkür ediyorum” dedi.


Akdoğan, “Aliağa, vergi gelirleri açısından bizim için çok önemli bir bölge. Toplam vergi gelirlerinde tahakkukun 233 milyon TL, tahsilâtın 143 milyon TL olduğunu görüyoruz. İhracatçı bir çok firmamız var. KDV iadesi olarak da 23 milyon TL var. 2009 Eylül ayı itibariyle 47 milyon TL’lik toplam KDV iadesi söz konusu. İzmir ölçeğinde bu rakamları değerlendirdiğimizde Aliağa’nın ne kadar önemli bir bölge olduğu çok net görülür.” Dedi.  


Konuşmaların ardından 2007 ve 2008 vergilendirme dönemlerinde Gelir ve kurumlar vergisinde ilçe rekortmeni olan Aliağa Ticaret Odası üyesi kuruluşlara ödülleri verildi.


HANGİ KİŞİ VE KURUMLAR ÖDÜL ALDI? 


2007 Gelir Vergisi ödüllerini alanlar: 


2007 vergilendirme dönemi Gelir Vergisi’nde rekortmen Abbas Gidici oldu. Hafriyat sektöründe faaliyet gösteren Gidici, 635 bin 143 YTL gelir beyanında bulundu. Abbas Gidici’nin ardından rekortmenler şöyle sıralandı: Ahmet Görür, Osman Sönmez, Recep Uçan, Tolga Sezer, Özer Örnek, Davut Sezer (Adına oğlu Tolga Sezer), Şenol Dönmez, Özgür Öztürk, Mehmet Çatalkaya, Erdem Sünbüloğlu, Salih Yıldırım, Ali Tama, Güngör Eser, Süleyman Bozkurt, Gülseren Alkış, Ahmet Eldem, Şahin Çetiner, Birol Dönmez, İbrahim Şeref Dönmez 


2007 Kurumlar Vergisi ödüllerini alanlar:  


2007 Kurumlar Vergisi Rekortmeni Özkan Demir Çelik A.Ş. oldu. Özkan Demir Çelik’in ardından Liste şöyle oluştu: Sider Dış Tic. A.Ş., Ege Gübre San. A.Ş., Yalçınkaya Petrol Ürünleri Pazarlama Ltd. Şti., Sözer Demir Çelik İnş. Petrol Ürünleri A.Ş., Dört Yıldız Demir Çelik İşletmeleri Ltd. Şti., İDÇ Liman İşletmeleri A.Ş., Ege Er Madencilik İnş. Ltd. Şti., Egehakan İnş Malz. Paz. Tic. Ltd. Şti., As-Yol Petrol Ürünleri Ltd. Şti., Yalçınkayalar Paz. Ltd. Şti., Liman İşletmeleri ve Nak. A.Ş., Ironhorse Gayrimenkul San. ve Tic. LTd. Şti., Egelim Lojistik A.Ş., Site İnş. Taah. Ltd. Şti., Doğan Teknolojik Ltd. Şti., Aliağa Vinç Nak. Ltd. Şti., Sakabeton İnş. Ltd. Şti, Özkan Demir Çelik Dış Tic. A.Ş., Şimşekler Gıda Gemi Söküm Ltd. Şti., Efe Demir Çelik Ltd. Şti., Bilim Plastik Kimya A.Ş., S.K.Y. Petrol Mad. Ltd. Şti., Özdenizcilik Ulaştırma A.Ş., Demtaş Denizcilik A.Ş., Mariner Makine Ltd. Şti. 


2008 Gelir Vergisi ödüllerini alanlar: 


2007 vergilendirme dönemi Gelir Vergisi’nde rekortmen Recep Uçan ödülünü aldı. Sıralamaya giren diğer üyeler; Mehmet Çatalkaya, Osman Sönmez, Ahmet Görür, Abbas Gidici, Özer Örnek, Üstükar Kaya, Güngör Eser, Sabriye Meral, Süleyman Bozkurt, Şahin Çetiner, Özgür Öztürk, Hüseyin Deniz, Salih Yıldırım, Şaban Atalan, Erdem Sünbüloğlu, Oktay Yılmaz, Şenol Dönmez, Serdar Karagüzel, Orhan Kandemir 


2008 Kurumlar Vergisi ödüllerini alanlar:


2007 Kurumlar Vergisi Rekortmeni Sider Dış Tic. A.Ş. ödülünü aldı. Sider’in ardından; Özkan Demir Çelik San. A.Ş., Ege Gübre San. A.Ş., Erege Metal A.Ş., Yalçınkaya Petrol Ürn. , Sözer Demir Çelik A.Ş., İDÇ Liman İşletmeleri A.Ş., Şimşekler Gıda Ltd. Şti., Site İnş Ltd. Şti., Arslan Damper Ltd. Şti, Liman İşletmeleri A.Ş., Yalçınkayalar Paz. Ltd. Şti., Egehakan İnş. Ltd. Şti., Egelim Lojistik A.Ş., Men Plastik Ltd. Şti., Doğan Tekn. Ltd. Şti., Saka Beton Ltd. Şti, Fatih Gemi Söküm Ltd. Şti., As-Yol Petrol Ür. Ltd. Şti., Efe Demir Çelik Ltd. Şti., Dört Yıldız Demir Çelik Ltd. Şti., Özkan Demir Çelik Dış Ticaret A.Ş., Selkay Gıda Ltd. Şti., Yavuzlar End. A.Ş., Özdenizcilik Ulaştırma A.Ş., Makbosan İnş. A.Ş., Bes Nakliyat Ltd. Şti., Hatipoğlu Paz. Ltd. Şti ödüllerini aldı. 


Fotoğraf: Foto 1,  Foto 2Foto 3,   Foto 4,  Foto 5,