ALTO’dan elektrikçilere ilkyardım eğitimi

23.06.2009
  •  A 
Aliağa ticaret Odası, ilçede elektrik sektöründe faaliyet gösterenlere yönelik ilkyardım eğitimi verecek. Eğitimler; 23 Haziran Salı günü saat 19.00’da Aliağa Ticaret Odası Seminer Salonunda yapılacak.

Türkiye’nin en büyük sanayi ticaret bölgelerinden olan İzmir’in Aliağa ilçesinde, Aliağa Ticaret Odası tarafından elektrik sektörüne yönelik ilkyardım eğitimleri verilecek. Aliağa Ticaret Odası ile Elektrik Mühendisleri Odası İzmir Şubesinin işbirliğinde gerçekleşecek eğitimlerde, elektrik sektöründe çalışanlara muhtemel kazalardan korunma ve ilkyardım eğitimleri verilecek. Eğitimler; 23 Haziran Salı günü saat 19.00’da Aliağa Ticaret Odası Seminer Salonunda yapılacak.  


Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Oda olarak gerçekleştirilen eğitim programlarına bir yenisini eklediklerini ifade ederek, “Aliağa Ticaret Odası olarak ilçemizde gençlerin çeşitli eğitim programlarıyla meslek edindirerek çalışma yaşamına katılmalarını sağlayacak çeşitli projeler yürütüyoruz. Bunların dışında de özelikle iş yaşamındaki kazaları ve diğer olumsuzlukların yaşanmaması için de ilkyardım eğitimleri gerçekleştiriyoruz. Bu amaçla Elektrik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ile işbirliği içinde enerji sektöründe kazalardan korunma ve elektrik çarpmalarında ilkyardım eğitimi programı gerçekleştireceğiz” dedi.  


“İlkyardım, iş yaşamında yaşam kurtaran bir konudur ve ilkyardım konusunda eğitim almak önemlidir” diyen Aliağa Ticaret Odası Başkanı Saka, özellikle elektrik ve buna bağlı sektörlerde çalışanların her zaman kaza riskleriyle karşı karşıya bulunduğunu ifade ederek, “İlçemizde elektrik sektöründe çalışan, iş yapan herkesin faydalanabileceği bir ilkyardım eğitim programı yapacağız. Eğitim programına sektörde faaliyet gösteren herkesi bekliyoruz.” dedi.