Sosyal Güvenlik Haftası kutlanıyor

14.05.2009
  •  A 
Sosyal güvenlik reformunu anlatmak, sosyal güvenlik bilincinin oluşmasını sağlamak amacıyla 11-17 Mayıs tarihlerini kapsayan Sosyal Güvenlik Haftası kutlanıyor

Sosyal güvenlik reformunu anlatmak, sosyal güvenlik bilincinin oluşmasını sağlamak amacıyla 11-17 Mayıs tarihlerini kapsayan Sosyal Güvenlik Haftası kutlanıyor

 

Sosyal Güvenlik Kurumu Aliağa Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Bülent Soylu yaptığı açıklamada, “Sosyal Güvenlik İnsanların bulundukları toplumlarda insan onuruna yakışır bir şekilde, başka insanlara muhtaç olmadan yaşamalarının ve kişisel özgürlüklerinin teminatıdır.” Dedi.

 

Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle bir kutlama mesajı yayınlayan Bülent Soylu, “Sosyal Güvenlik İnsanların bulundukları toplumlarda insan onuruna yakışır bir şekilde , başka insanlara muhtaç olmadan yaşamalarının ve kişisel özgürlüklerinin teminatıdır.  Bu teminatın en önemli unsurlarından biride Kaliteli sürdürülebilir insan odaklı bir sosyal güvenlik sistemidir. Sosyal Güvenlik sistemi toplumun neredeyse tamamını ilgilendiren, ülkemizin tüm kişi ve kurumları tarafından sahip çıkılması gereken kurumsal bir yapıdır.” Dedi.

 

Bülent Soylu açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Sosyal Güvenlik Kurumu yeni yapısı ile alışılagelmiş kamu hantallığını üzerinden atmış, bu hantallık zihniyetiyle hizmet veren bir kurum değil, sosyal güvenlik alanında hizmet alanların ihtiyaç ve beklentilerini ön planda tutan , iş ve işlemlerini yasalara ve kalite standartlarına uygun, adil , verimli ve hızlı bir şekilde hizmet veren  bir kurum olmuştur.  Toplumun neredeyse tamamını ilgilendiren sosyal güvenlik sistemine  ve Sosyal Güvenlik Kurumuna tüm tarafların sahip çıkacağına ve gerekli çabayı göstereceğine inancımız tamdır. Bu düşüncelerle Sosyal Güvenlik Haftasının Ülkemizin ve İlçemizin tüm kesimleri için kutlu olmasını dilerim.”