TED Aliağa Koleji Anaokulu Açıldı

16.05.2009
  •  A 
TED Aliağa Koleji, Anaokulu törenle açıldı. Anaokulunda 3-6 yaş grubu öğrencilere yabancı dil eğitimi de verilecek.

TED Aliağa Koleji anaokulu düzenlenen görkemli törenle açıldı. Geçtiğimiz yıl, PETKİM ile TED Aliağa Koleji Vakfı arasında imzalanan protokolle 25 yıllığına TED Aliağa Kolejine devredilen Kreş, bir süredir devam eden yenileme çalışmaları sonucunda 0-6 yaş anaokulu ve 6 yaş ana sınıfı olarak hizmet verecek yepyeni bir görünüme ve olanaklara kavuştu. Anaokulunda 3-6 yaş grubu öğrencilere yabancı dil eğitimi de verilecek.

 

TED Aliağa Koleji Anaokulu açılışına; Aliağa Ticaret Odası Başkanı ve TED Aliağa Koleji Vakfı Başkanı Adnan Saka, Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, PETKİM Genel Müdürü Kenan Yavuz, Aliağa Ticaret odası Meclis ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda öğrenci velisi, eğitimciler ve davetli katıldı.

 

ÇAĞDAŞ DEĞERLERE BAĞLI NESİLLER YETİŞİYOR

Açılış kurdelasının kesilmesinden önce konuşan Aliağa Ticaret Odası Başkanı TED Aliağa Koleji Vakfı Başkanı Adnan Saka, Aliağa’ya Türkiye’nin en modern anaokullarından birini kazandırdıklarını ifade etti. “Atatürk’ün direktifleriyle kurulan TED misyonunu, Cumhuriyetin çağdaş değerlerine sıkı sıkıya bağlı, dünyayı tanıyan, iyi eğitimli nesiller yetiştirerek sürdürüyoruz.” Dedi.

 

Saka, “TED Aliağa Koleji olarak Çocuklarımızı özgüvenleri gelişmiş, sosyal ve kendilerini çok iyi ifade edebilen bireyler olarak bu topluma kazandırma çabasındayız. Okulumuzun fiziki imkânlarını, araç ve gereçlerini, kullanım alanlarını geliştiriyor ve yeniliyoruz. Geçtiğimiz yıl TED Aliağa Koleji'ne PETKİM ile yaptığımız protokolle Anaokulunu da dahil etmiştik. Kreş ve anaokulunun okulumuza kazandırılmasında büyük katkısından dolayı Petkim Genel Müdürü Sayın Kenan Yavuz ve PETKİM Yönetim Kuruluna çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

TED Aliağa Koleji Vakfı Başkanı Saka, “Okul öncesi eğitimin verildiği 0-6 yaş dönemi çocuğun en hızlı geliştiği dönemdir.  Bu dönemdeki bilgi ve deneyimler beynin çalışma biçimi için belirleyicidir. Bu yüzden TED Aliağa Koleji Olarak Cumhuriyetin çağdaş değerlerine bağlı nesiller yetiştirilmesinde okul öncesi eğitime büyük önem veriyoruz. Anaokulunda özellikle dil eğitiminde çok iddialıyız. 3-6 yaş gurubu öğrencilere yabancı dil eğitimi vereceğiz.” Dedi.

 

BELEDİYE BAŞKANI OĞUZ: BU TÜR İYİ EĞİTİM VEREN, DONANIMLI OKULLARIMIZIN ARTMASINI DİLİYORUM.

Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz da, açılış töreninde yaptığı konuşmasında Okul öncesi eğitimin çocukların gelişimi ve geleceği açısından çok önemli olduğunu belirtti.  Belediye Başkanı Oğuz, “Çağdaş Türkiye ideali ancak iyi yetişmiş, Cumhuriyetin değerlerini çok iyi benimsemiş kuşaklarla olabilir. Bu tür iyi eğitim veren, donanımlı okullarımızın artmasını diliyorum.” Dedi.

 

KAYMAKAM BULGURLU: “TÜRKİYENİN EN MODERN ANAOKULU”

Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu da, Erken çocukluk denilen 0-6 yaş arası dönemin, en hızlı gelişme gösterilen dönem olduğunu kaydederek, okul öncesi eğitim alan çocukların okul ve iş hayatlarında daha başarılı olduklarını söyledi. Kaymakam Bulgurlu, “Batı ülkelerinde olduğu gibi ülkemiz de de okul öncesi eğitimin önemi giderek artıyor. TED Aliağa kolejinin bu konuda çok önemli bir adım atarak Türkiye’nin en modern anaokulunu Aliağa’ya kazandırmasından onur ve gurur duydum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.  

 

80 Öğrenci kapasiteli TED Aliağa Koleji Anaokulu geniş iç ve dış eğitim, dinlenme alanları, farklı yaş gruplarının tüm aktivitelerini gerçekleştireceği bölümler, Bilgisayar – Satranç – Drama – Müzik atölyeleri, dil eğitim derslikleri bulunuyor. Anaokulunda, Uzman eğitim kadrosuyla, teknolojinin tüm yeniliklerine göre donatılan derslikleri ve atölyeleriyle, modern bir eğitim verilecek.  Minik öğrenciler, Yaş gruplarına uygun seviyelerde yabancı dil öğrenecek.

 

FOTOĞRAFLAR:

 

Foto 1, Foto 2, Foto 3, Foto 4, Foto 5, Foto 6, Foto 7