Ege Gaz, doğalgaz (LNG) ithalatına başladı

30.04.2009
  •  A 
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan geçen yıl lisans alan şirketin ilk müşterisi Aliağa Organize Sanayi Bölgesi oldu

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan (EPDK) geçen yıl sonunda LNG ithalat lisansı alan Ege Gaz firması, doğalgaz ithalatına başladı.

 

Aliağa'daki Ege Gaz terminali iskelesine yanaşan Al Daayen Nassau isimli tanker, şirketin ilk doğalgazını önceki gün getirdi. Terminalde iki adet tam sızdırmaz model, deprem amortisörleri üzerine yerleştirilmiş 140 bin metreküplük LNG tankı bulunuyor.

 

REKABETÇİ KOŞUL

Önceki gün, LNG'nin tahliyesine başlandığını belirten Ege Gaz Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür İbrahim Akbal "Bu günden itibaren ulusal doğalgaz piyasası yeni bir oyuncu kazanıyor. İlk müşterimiz bölgemizin gelişimine ve ticaretine büyük katkıları olan Aliağa Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ) oldu. En iyi kaliteyi ve en rekabetçi koşulları yaratma gayretimizin sürdüğü şu günlerde, Aliağa Organize Sanayi Bölgesi ve diğer müşterilerimizin Ege Gaz'dan alacakları hizmetten memnun kalacaklarından eminiz" dedi.

 

Ulusal şebekeye bağlı oldukları için bu şebekeden hizmet alan her müşteriye teslimat yapabileceklerini belirten Akbal “EPDK nerji Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan geçen yıl sonunda LNG ithalat lisansını aldık. EPDK ve BOTAŞ denetiminde bir şebeke işleyiş düzenlemesi var. Diğer bölgelerdeki bazı kullanıcılarla da görüşmelerimiz devam ediyor. Yılın yarısına geldiğimiz bir dönemde çok büyük bir alıcı kitlesine ulaşmayı beklemiyoruz” dedi.