SGK Aliağa Merkez Müdürlüğü açıldı

19.03.2009
  •  A 
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Aliağa Merkez Müdürlüğü düzenlenen törenle açıldı. Merkez, Aliağa'da yaşayan vatandaşlar başta olmak üzere Bakırçay Bölgesine hizmet verecek

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Aliağa Merkez Müdürlüğü düzenlenen törenle açıldı. Aliağa'da yaşayan vatandaşlar başta olmak üzere Bergama, Dikili, Aliağa, Kınık, Foça ve çevre ilçe ve beldelerde yaşayanlara hizmet verecek olan Merkez, Aliağa’nın bölgesel önemini arttırdı. SGK Aliağa Merkez Müdürlüğü, istiklal Caddesi’nde Eski Vergi dairesi olarak bilinen yerde hizmet veriyor.  


Açılışa katılan Devlet Bakanı Mehmet Aydın, “Sosyal Güvenlik Kurumu’nun vatandaşa yerinde hizmet verme düşüncesiyle Aliağa’da açmakta olduğu bu merkez vatandaşlarımıza büyük hizmet sağlayacaktır.” Dedi. 


BÖLGEYE HİZMET VERECEK

Açılışa Bakan Aydın’ın yanı sıra İzmir Valisi Cahit Kıraç, eşi Berrin Kıraç, İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, SGK İzmir İl Müdürü Mustafa Keskin, Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka katıldı.


Bakan Aydın, açılışta yaptığı konuşmada, Bakanlar Kurulu'nda en çok konuşulan konulardan birinin sosyal güvenlik olduğunu belirterek, “En çok hassasiyetle üzerinde durulan, en zor konulardan biriydi sosyal güvenlik. Hükümeti en çok meşgul eden konuydu. Memnuniyetle meyvelerini görmeye başladık. Yazılı şeyler somutlaşmaya başladı” diye konuştu.


SOSYAL DEVLET ANAYASANIN EMRİ

Sosyal güvenliğin, sosyal devlet olmanın gerekleri arasında bulunduğunu ifade eden Bakan Aydın, şunları söyledi: “Sosyal devlet, Anayasanın emridir. Anayasamızda, demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olduğumuz belirtiliyor. Bunları birbirinden ayırmak mümkün değil. Hukuk devleti olmazsa demokrasi olmaz. Demokrasi olmazsa laiklik başka türlü olur. 'İnsana hizmet, halkımıza hizmet Hakk'a hizmet' anlayışı önemli ölçüde yerleşiyor. Geçmişimiz, kültürümüz buna müsait. En büyük hizmet insana hizmettir. Bu nedenle 'Halka hizmet, Hakk'a hizmettir' diyoruz.”


İzmir Valisi Kıraç da sosyal güvenliğin yeniden yapılandırılması sonrası Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur'un hizmetlerini bir arada yürütmek adına açılan merkezin önem taşıdığını belirtti.


SGK İZMİR İL MÜDÜRÜ MUSTAFA KESKİN

Açılışta hazır bulunan SGK İzmir İl Müdürü Mustafa Keskin, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Aliağa Merkez Müdürlüğünün açılması ile birlikte Aliağa'da yaşayan vatandaşlar başta olmak üzere Bergama, Dikili, Aliağa, Kınık, Foça ve çevre ilçe ve beldelerde yaşayanların emeklilik ve benzeri işleri için İzmir'e gitmelerine gerek kalmayacağını söyledi. Keskin, “Bu büroda her türlü emeklilik işlemleri kişinin nereden geldiğine bakılmaksızın en kısa sürede halledilecek” diye konuştu.