Aliağa İş Bankası'nda nöbet değişimi

13.03.2009
  •  A 
İş Bankası Aliağa Şube Müdürlüğü görevine 26 yıllık bankacı Osman Usta atandı. Usta, Aliağa'nın bankacılık açısından çok büyük potansiyele sahip bir ilçe olduğunu söyledi.

İş Bankası Aliağa Şube Müdürü Şevket Postacı'nın İzmir'de Genel Müdürlüğe bağlı yeni bir birime tayin olması nedeniyle boşalan göreve, Alanya Şube Müdürü Osman Usta atandı.

 

1960 Trabzon Dernekpazarı doğumlu olan Osman Usta, bankacılık görevine İş Bankası Amasya Suluova şubesinde memur olarak başladı. Daha sonraki yıllarda Sinop Gerze, Samsun, Giresun Şubelerinde görev yapan Usta, ilk şube müdürlüğü görevine  Aydın Karacasu'da yaptı. Karacasu'dan sonra Aydın İncirliova, İzmir Dikili, Kütahya Tavşanlı ve Antalya'nın Alanya ilçelerinde Şube Müdürlüğü görevlerinde bulunduktan sonra Aliağa Şubesi'ne atandı.

 

Evli ve 2 çocuk babası olan Osman Usta, 2003-2005 yılları arasında 2 yıl süresince Dikili'de müdürlük görevi yaptığı sırada Aliağa'yı biraz olsun tanıdığını belirtti.

 

İş Bankası Aliağa şubesinin, şubeler arasında işlem hacmi açısından önemli bir yere sahip olduğunun altını çizer Osman Usta;  “Aliağa'da Tüpraş, Petkim ve bunlara bağlı kuruluşların yanı sıra demir çelik fabrikaları, gemi söküm sanayi, Aliağa Organize Sanayi Bölgesi ve irili ufaklı kuruluşlar mevcut. Bizim açımızdan sadece bu kuruluşlar değil, bunlarla zincirleme olarak iş yapan Anadolu'da binlerce kuruluş var. Bu anlamda Aliağa'da bir bankanın şubesi çok önemli” dedi.