Ege Gübre, Nemrut'a liman yapıyor

27.12.2008
  •  A 
Birçok şirketin küçüldüğü bir dönemde, 19 firma 2.3 milyar YTL'lik yatırım yaparak 'ekonomik kriz'e meydan okudu. Bunlardan biri de Aliağa’da bulunan Ege Gübre.

Ege Bölgesi'nde 19 firma 2.3 milyar YTL'lik yatırım yaparak krize meydan okudu. Bunlardan biri de Ege Gübre. Ege gübre, Nemrut Körfezi'nde de 45 milyon dolarlık yatırımla yeni liman yatırımı yapıyor

 

Birçok şirketin küçüldüğü bir dönemde, 19 firma 2.3 milyar YTL'lik yatırım yaparak 'ekonomik kriz'e meydan okudu. Bunlardan biri de Aliağa’da bulunan Ege Gübre.

 

Küresel ekonomik krizin etkileriyle ilgili dünya ve Türkiye'de zaman zaman olumsuz gelişmeler yaşanırken Ege Bölgesi'ndeki çeşitli illerinden güzel haberler de geliyor.

 

Ege'deki birçok şirket, krize rağmen yatırımlarını sürdürüyor. İnşaat, ambalaj, otomotiv, enerji, mobilya başta olmak üzere birçok firma krizden önce başladığı yatırımlarına ara vermezken, bazı firmalar da krizi fırsata dönüştürmek için yeni pazar ve işlere yöneliyor. Ege'de yatırım yaptığını açıklayan 19 firmanın yeni bitirdikleri veya halen sürdürdüğü yatırım miktarı 2 milyar 300 milyon YTL'yi geçiyor. Bu firmaların istihdam sağlamayı hedeflediği toplam kişi sayısı ise, 7 bin 210'u buluyor.

 

Bunlardan biri olan Aliağa'da faaliyet gösteren Ege Gübre firması 45 milyon dolarlık yatırımla Nemrut Körfezi'ne yeni bir konteyner limanı kazandıracak. Konteyner gemilerinin yanaşacağı liman yatırımını sürdüren Ege Gübre, 2009 yılının ilk çeyreğinde limanı hizmete almayı planlıyor. İspanyol Capsa firması tarafından işletilecek olan ve ilk yıl 7 milyon dolar gelir elde edilecek limanda en az 50 kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor.

 

Kaynak: Denizhaber