Eldans Ürünleri Kanal35’de tanıtıldı

13.11.2008
Aliağa’da ev hanımları tarafından üretilen hasır bilezik ve takı ürünleri uydudan 250 ülkede izlenebilen Kanal35 TV’de 90 dakika süreyle tanıtıldı.

Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu’nun öncülüğünde 2003 yılında Aliağa’da başlatılan hasır Bilezik takı örme kursları, aradan geçen 4 yılda büyük bir sosyal projeye dönüştü. Ev hanımları ve genç kızlara el becerisi öğreterek meslek sahibi olmasını hedefleyen proje şimdi Aliağa Toplumsal Üretim, Mesleki Eğitim ve Küçük Sanat Kooperatifi (ALTÜM KOOP) tarafından başarıyla sürdürülüyor.

Aliağa Ticaret Odası ve ALTÜM KOOP başkanı Adnan Saka, Kanal 35 TV’de katıldığı Keyfe Değer programında, program yapımcısı Handan Sarayhanoğlu’nun konuğu oldu. Saka ile birlikte Kooperatif Yönetim Kurulu üyesi Sevda Yirmibeşoğlu ve Hasır bilezik Usta öğreticisi Leyla Saka da programda projeyi anlattı.

Programı İzlemek için aşağıdaki bölümlere tıklayınız

1. Bölüm

2. Bölüm