Yedi yıldızlı AlOSBİ Suriye’de tanıtılacak

07.09.2008
  •  A 
5 bin metrekareden başlayan, altyapı çalışmaları bitmiş, yatırıma hazır sanayi parselleri yeni sanayicileri bekliyor

Türk Sanayinin global dünyaya açılan kapısı “Yedi Yıldızlı” Organize Sanayi Bölgesi ALOSBİ, 19-23 Kasım 2008 tarihleri arasında Skyexpo Fuarcılık tarafından Halep/Suriye’de düzenlenecek olan SIF 2008 7. Suriye Endüstri Fuarı’nda dağıtılacak olan fuar kataloğunda sektör temsilcilerine tanıtılacak. ALOSBİ üyesi firmalardan fuara kendi standları ile katılmak isteyenler için  %20 indirim sağlanmış durumda.

 

Aliağa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı N. Atıl Akkan, ALOSBİ’nin yabancı yatırımcılar için önemli avantajlara sahip olduğunu kaydetti. Akkan, ALOSBİ’yi Suriyeli sanayici ve işadamlarına tanıtarak, hem bölgeye yeni yatırımcı kazandırmayı hem de mevcut üye firmalarının Suriyeli firmalarla işbirliklerini arttırmayı hedeflediklerini açıkladı ve şunları söyledi:

 

“Suriye ile son yıllarda ticari ilişkiler artmaktadır. AB yolunda hızla ilerleyen ülkemiz, coğrafi konumu gereği oldukça stratejik bir bölgede bulunuyor ve işadamlarımızın, sanayicilerimizin AB ülkeleri dışında bölgedeki diğer dinamikleri de değerlendirerek fırsat yaratmaları gerekiyor” dedi.

 

Akkan; 5.000 m²’den başlayan, altyapı çalışmaları bitmiş, yatırıma hazır sanayi parsellerinin yeni sanayicileri beklemekte olduğunu belirtirken, 9.220.000 m² alanı kaplayan ALOSBİ‘de yatırımcılar için kesintisiz elektrik, doğalgaz, buhar ve su bulunduğunu sözlerine ekledi.

 

Akkan, Aliağa bölgesinde 14 adet liman bulunduğunu hatırlatarak, özellikle ihracat yapan firmaların bölgemizle lojistik avantajları sebebi ile yakından ilgilendiklerini belirtti.