ALOSBİ, Afrikalı işadamlarını çekiyor

26.09.2008
  •  A 
ALOSBİ, DEİK tarafından düzenlenen ve Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen’in de katılımı ile gerçekleşen Türkiye-Afrika İş Forumu sırasında katılımcılara tanıtıldı.

Türk Sanayinin global dünyaya açılan kapısı “Yedi Yıldızlı” Organize Sanayi Bölgesi ALOSBİ, 18-20 Ağustos 2008 tarihleri arasında DEİK tarafından İstanbul’da düzenlenen ve Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen’in de katılımı ile gerçekleşen Türkiye-Afrika İş Forumu sırasında katılımcılara tanıtıldı. ALOSBİ broşürlerinin sergilendiği ve 30 Afrika Odası ile 28 ülkeden yaklaşık 150 işadamının katıldığı organizasyona Türk işadamları da büyük ilgi gösterdi.

 

Aliağa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sayın N. Atıl Akkan; Türkiye’nin coğrafi konumuna dikkat çekerek, ülkemiz AB yolunda hızla ilerlerken, işadamlarının AB ülkeleri kadar bölgedeki diğer dinamikleri de göz önüne alması gerektiğini ayrıca bölge ülkeleri açısından da Türkiye’nin endüstriyel ve ticari anlamda çok önemli bir köprü vazifesi gördüğünü sözlerine ekledi.  ALOSBİ olarak Forum’a katılırken amaçlarının bölgeyi Afrikalı yatırımcılara tanıtmak olduğu kadar mevcut ALOSBİ üyeleri ile Afrikalı firmaların işbirliklerini arttırmayı da hedeflediklerini belirten Başkan Akkan organizasyon sırasında ALOSBİ’ye gösterilen yoğun ilgiden çok memnun olduklarını belirtti.

 

Akkan; 5.000 m²’den başlayan, altyapı çalışmaları bitmiş, yatırıma hazır sanayi  parsellerinin yeni sanayicileri beklemekte olduğunu belirtirken, 9.220.000 m² alanı kaplayan ALOSBİ‘de yatırımcılar için kesintisiz elektrik, doğalgaz ve su bulunduğunu sözlerine ekledi.

 

Akkan, Aliağa bölgesinde 14 adet liman bulunduğunu hatırlatarak, özellikle ihracat yapan firmaların bölgemizle lojistik avantajları sebebi ile yakından ilgilendiklerini belirtti.’

 

ALOSBİ, üye firmalarına sunduğu tanıtım ve gelişim hizmetleri ile de Türkiye’de bir ilke imza atıyor. Tanıtım ve Pazarlama Birimi ve Katılımcılar Destek Birimi ile ALOSBİ üyesi firmalara; e-ticaret, dış pazar araştırması, ithalat-ihracat danışmanlığı, yerli ve yabancı ticaret fuarları, AB Fonları, devlet kurum ve kuruluşlarının KOBİ’lere yönelik her türlü hibe, destek, teşvik ve kredileri konusunda danışmanlık ve KOSGEB Sinerji Odağı hizmetleri verilmekte.

 

Firmalara sunduğu tüm hizmetleri ISO 9001 kalite Güvencesi altında olan ALOSBİ “yedi yıldızlı” hizmetlerine önümüzdeki dönemde de devam edecek.

 

Yerli ve yabancı yatırımcıların Bölgeye olan ilgisinin gün geçtikçe arttığını bildiren Başkan Akkan, teknolojik altyapısı ve üye firmalara sağladığı 7 yıldızlı tanıtım - gelişim hizmetleri ile AB Standartlarını ilk günden yakalayan ALOSBİ’nin, Türkiye’de bugüne dek gerçekleştirilen en büyük sanayi yatırımı olduğunu belirtti.