ALOSBİ, Akdeniz’in yeni gözdesi

30.09.2008
  •  A 
Aliağa Organize Sanayi Bölgesi, “Uluslararası Akdeniz Ticareti ve Liman Kentleri Geçmiş ve Gelecek Sempozyumu”nda işadamlarına tanıtıldı

Türk sanayinin global dünyaya açılan kapısı “7 yıldızlı” organize sanayi bölgesi ALOSBİ, 25-26 Eylül 2008 tarihleri arasında İzmir Ticaret Odası tarafından düzenlenen “Uluslararası Akdeniz Ticareti ve Liman Kentleri Geçmiş ve Gelecek Sempozyumu” sırasında katılımcılara tanıtıldı. Aliağa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı N. Atıl Akkan; hedeflerini yakın gelecekte bölgeye yeni yatırımlar kazandırmak ve mevcut ALOSBİ üyelerinin diğer firmalarla işbirliklerini artırmak şeklinde özetledi. 5 bin m²’den başlayan, altyapı çalışmaları bitmiş, yatırıma hazır sanayi parsellerinin yeni sanayicileri beklediğini belirten Akkan, 9.220.000 m² alanı kaplayan ALOSBİ‘de yatırımcılar için kesintisiz elektrik, doğalgaz, buhar ve su bulunduğunu da sözlerine ekledi. Akkan, Aliağa bölgesinde 14 adet liman bulunduğunu hatırlatarak, özellikle ihracat yapan firmaların bölgemizle lojistik avantajları sebebi ile yakından ilgilendiklerini dile getirdi.

 

ISO 9001 güvencesi

Firmalara sunduğu tüm hizmetleri ISO 9001 kalite Güvencesi altında olan ALOSBİ “yedi yıldızlı” hizmetlerine önümüzdeki dönemde de devam edecek. Yerli ve yabancı yatırımcıların Bölgeye olan ilgisinin gün geçtikçe arttığını bildiren Başkan Akkan, teknolojik altyapısı ve üye firmalara sağladığı 7 yıldızlı tanıtım - gelişim hizmetleri ile AB Standartlarını ilk günden yakalayan ALOSBİ’nin, Türkiye’de bugüne dek gerçekleştirilen en büyük sanayi yatırımı olduğunu belirtti.

 

Yatırımcılara 7 yıldızlı hizmet

ALOSBİ, üye firmalarına sunduğu tanıtım ve gelişim hizmetleri ile de Türkiye’de bir ilke imza atıyor. Tanıtım ve Pazarlama Birimi ve Katılımcılar Destek Birimi ile ALOSBİ üyesi firmalara; e-ticaret, dış pazar araştırması, ithalat-ihracat danışmanlığı, yerli ve yabancı ticaret fuarları, AB Fonları, devlet kurum ve kuruluşlarının KOBİ’lere yönelik her türlü hibe, destek, teşvik ve kredileri konusunda danışmanlık ve KOSGEB Sinerji Odağı hizmetleri verilmekte. Çeşitli danışmanlık hizmetlerinden oluşan “Welcome Package” yabancı yatırımcılara avantajlar sağlıyor.