Üyemiz Mustafa Erdil'i toprağa verdik

04.09.2008
  •  A 

Aliağa Ticaret Odası üyesi ve Aliağa Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği 2. Başkanı Mustafa Erdil (54), Aliağa'da düzenlenen cenaze töreninin ardından doğduğu yer olan Kula'da toprağa verildi.

Madrid'de düşen uçakta hayatını kaybeden Aliağa Ticaret Odası üyesi ve Aliağa Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği 2. Başkanı Mustafa Erdil (54), Aliağa'da düzenlenen cenaze töreninin ardından doğduğu yer olan Kula'da toprağa verildi.

 

Dört El Gemi Söküm ltd. şti Sahibi, Aliağa Ticaret Odası üyesi, Aliağa Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği 2. Başkanı Mustafa Erdil'in cenazesi sabah saatlerinde Aliağa Devlet Hastanesi’nden alındıktan sonra Aliağa Yalı Mahallesi’ndeki  evinin  önüne götürüldü.

 

Buradaki tören sonrası Aliağa  Merkez camiinde kılınan öğle namazına ardından doğduğu ve büyüdüğü kent olan Manisa'nın Kula ilçesinde götürülerek Kurşunlu camiinde kılınan ikindi namazı sonrası aile kabristanında defin edildi.

 

 

Cenaze törenine; uzun zamandır cenazeyi bekleyen gözyaşlı ailesi, Aliağa Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği üyeleri, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Aliağa Kaymakamı Osman Bulgurlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP 22. Dönem İzmir Milletvekili Hakkı Ülkü, bazı siyasi parti ilçe başkanları, oda ve sivil toplum örgütü üyeleri ve çok sayıda vatandaş  katıldı.

 

Cenaze Namazı öncesi konuşan Aliağa Müftüsü Osman Canbolat, elin bir uçak kazası sonucu 15 gün önce yaşamını yitiren Mustafa Erdil'in cenazesinin Türkiye'ye gelinceye kadar kendisinden hep övgü ve iyiliklerle anlatıldığını ifade ederek “Bu kardeşimiz iyilikleri ile aramızdan ayrıldı. Onu hep rahmetle ve şükranla anacağız. O sağ iken birçok insanımıza iş verdi, aş verdi. Ve kurduğu işyerlerinde bugün birçok kardeşimiz çalışıyor. Onu hep şükranla anacağız” dedi.

 

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Oda üyesi ve Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği 2. Başkanı işadamı Mustafa Erdil'in vefatından derin üzüntü duyduğunu bildirdi.

Mustafa Erdil'in başarılı bir işadamı olduğu kadar kente duyarlı bir kişi olarak Aliağa'ya önemli katkılar sağladığını kaydeden Saka, “Aliağa'ya ve ülkemize büyük hizmetler verebilecek iyi bir dostumuzu genç yaşta yitirdik. Çok üzüntülüyüz. Az da olsa İspanya'dan umutlu bir haber gelmesini bekliyorduk Ama olmadı. Talihsiz bir uçak kazası sonucu çok sevdiğimiz dostumuzu kaybettik. Böylesi durumlarda bir şeyler söyleyebilmek çok zor. Ancak, şunu söyleyebilirim; Aliağa'ya çok değerli hizmetler yapmış sanayinin ve gemi söküm sektörünün gelişmesine çok büyük katkıları olmuş, istihdam sağlamış, kişiliğiyle her zaman toplumda yer etmiş bir insandı. Aliağa sanayi ve ticaret camiası olarak üzüntülerimizi tarif etmekte zorlanıyoruz. Mustafa Erdil kardeşimize Cenab-ı Allah'dan rahmet; Günlerdir büyük acılar çeken ailesi ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Aliağa ve Kula halkına başsağlığı diliyorum."dedi.

 

Sağlık sorunları nedeniyle cenazeye katılamayan  Aliağa Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği Başkanı Şadan Kalkavan'ın kardeşi Aynur Kalkavan da, acılarının çok büyük olduğunu belirterek “Değerli bir insanı kaybettik, denizcilik sektörünün başı sağolsun” dedi.

 

Konuyla ilgili bir basın toplantısı yapan Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği  Genel Sekreteri Adem Şimşek, 2. Başkanları Mustafa Erdil’in uçak kazası sonucu yaşamını yitirmesinden dolayı Gemi Söküm ve Denizcilik sektörünün büyük yas içerisinde olduğunu ifade etti.