PETKİM Yöneticileri Güzelhisar Barajı'nda

16.07.2008
  •  A 
Petkim’in % 51 kamu hissesini satın alan Socar-Turcas ortaklığı, Yönetim kurulu toplantısı yapmak üzere geldikleri Aliağa'da, Güzelhisar barajında incelemelerde bulundu.

Petkim’in % 51 kamu hissesini satın alan Socar-Turcas ortaklığı, Yönetim kurulu toplantısı yapmak üzere geldikleri Petkim'de şirket yönetiminden aldıkları brifingler sonrası Güzelhisar barajında incelemelerde bulundu.  

Petkim Yönetim Kurulu Başkanı Rövnag Abdullayev, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdal Aksoy ve Yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Petkim Güzelhisar Barajında bölge muhtarları ve Devlet Su İşleri yetkilileri ile birlikte incelemelerde bulundu.

 

Ziyarette Petkim’in yeni sahipleri bölgedeki köy muhtarları ile tanıştı, muhtarlar sorunlarını ve Petkim’den beklentilerini anlattı. Petkim Yönetim Kurulu Başkanı Rövnag Abdullayev adına Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdal Aksoy açıklamalarda bulundu.

Aksoy Socar şirketinin Azerbeycan’da hastane okul gibi yüzlerce sosyal amaçlı tesisler yaptığını ve Socar bünyesinde 65 bin kişi çalıştığını ayrıca yine Azerbeycan’da köylülerin ihtiyaçlarını karşılamaları için birçok su kuyusu açarak vatandaşlarını yaşamlarını kolaylaştıracak projelere imza attığını ve aynı kuyu çalışmalarını Aliağa’da ki köyler için de yapacaklarını belirtti.

 

Azerbaycan petrol şirketi Socar'ın ve Petkim'in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdal Aksoy Socar olarak Aliağa'da Haydar Aliyev adına, bir meslek lisesi yaptırmak istediklerini ve bu konuda Aliağa Belediyesinden yer tahsisi talep ettiklerini açıkladı.

 

Aksoy, yaptırılacak olan çok amaçlı Meslek Lisesi’nin Türk sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli ara eleman açığını karşılayacağını, bu okuldan mezun olacak gençlerin de öncelikle Petkim'de istihdam edileceklerini açıkladı.

 

Türkiye ve Azerbaycan'a “iki devlet bir millet” tanımı yaptıklarını belirten Aksoy, Haydar Aliyev adına yaptırılacak olan bu okulun eğitim alt yapısının ve kalitesinin Petkim'in de sorumluluğunda ve izlemesi altında olacağını söyledi. Aksoy, yaşanan kuraklığın yarattığı olumsuzlukları gidermek ve Aliağa köylerinin su sorununa çözüm üretmek adına, Güzelhisar barajının azalan su kaynağını da göz önünde bulundurarak, bölgede 9 adet kuyu açılması için Devlet Su İşlerinden ön izin aldıklarını, yapılacak etütlerin olumlu çıkmasını müteakiben açılacak bu kuyulardan köylerin su ihtiyacının karşılanacağını söyledi.

 

Açılacak olan kuyular ile ilgili izlenecek yolu anlatan Jeoloji mühendisi Firuzan Regan da Petkim Barajı’ndan günlük 13 Bin ton suyun köylülerin kadim hakkı için verildiğini ancak küresel ısınmaya bağlı olarak gelecek yıllarda hem Petkim’in hem de köylülerin zor durumda kalmamaları için  bölgede köyler için ilk etapta yasalar çerçevesinde  bilimsel araştırmalar ve veriler doğrultusunda demene amaçlı kuyu açacaklarını sonrasında   9 adet kuyu açarak suyu köylülerin kullanıma sunmak istediklerini belirtti.

 

Turcas Yönetim Kurulu başkanı ve Petkim Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erdal Aksoy ayrıca Beko Basketbol birinci ligine çıkan Aliağa Belediye Spor'a Petkim olarak sponsor olacaklarını ve basketbol birinci liginde Aliağa'nın Petkim'in ismini tüm Türkiye ve uluslararası arenada duyuracaklarını söyledi. Bu kapsamda kulübün ismi Petkim Aliağa basket olarak tescil edilecek ve Petkim ve Aliağa Belediyesi’nin katkıları, Aliağa ve İzmir halkının destekleri ile basketbolda gelinen bu gurur duyulacak noktayı daha da ileriye taşıyacaklarını ilave etti.

 

(Haber: Kudret Karakulak)