Aliağa'da araç muayenesi özelleşti

04.07.2008
  •  A 
Aliağa'da Özel Araç muayene istasyonu hizmete girdi. Araç muayeneleri 1 Temmuz 2008’den itibaren Aliağa Yeni Sanayi Sitesi’nde pazar hariç her gün saat 08:30-16.30 saatleri arasında yapılıyor.

Aliağa'da Özel Araç muayene istasyonu hizmete girdi. Yeni uygulama ile araç muayeneleri 1 Temmuz 2008’den itibaren Aliağa Yeni Sanayi Sitesi’nde pazar hariç her gün saat 08:30-16.30 saatleri arasında yapılıyor. Aliağa Yeni Sanayi Sitesi’nde hizmet veren TÜVTURK Aliağa Araç Muayene İstasyonunun Telefonu: (232) 618 0014 -618 0024 – 618 0034

 

ARAÇ MUAYENESİ ÖNCESİNDE HAZIRLANMASI GEREKEN BELGELER

 

TÜM ARAÇLAR İÇİN:

1- Ruhsat

2- Fenni muayene izin belgesi : ( Vergi dairesi veya bürolarından alınan ve aracın vergi borcu, trafik cezası ve OGS geçiş borcu olmadığını belirten belgedir. Aracınıza ait ceza ve borç yok ise bu belge olmadan da TÜVTURK istasyonlarında muayene işleminizi başlatabilirsiniz. Araç satışı ve devri için alınan ilişik kesme belgesi ile işlem yapılmamaktadır.

3- Trafik Sigortası : Mali sorumluluk sigortası akit belgesidir.(insan taşımada kullanılmayan römorklar, kendilerini çeken motorlu aracın sigortasına dahildir.bu araçlar için mali sorumluluk sigortası akit belgesi talep edilmemektedir.)

 

LPG VEYA CNG TAKILI ARAÇLAR İÇİN

1- Gaz Sızdırmazlık Raporu : LPG veya CNG takılı araçlar için muayeneye gelmeden önce alınması gereken rapordur. LPG/CNG ruhsatı, “gaz sızdırmazlık raporu” yerine kabul edilmemektedir.

2- tadilat(tespit):  muayenesi yapılacak araçlar için ek olarak yetkili mühendis tarafından çizilen onaylı tadilat projesi ve hesaplarıdır.

 

ARAÇ MUAYENESİNDE ARAÇTA BULUNDURULMASI GEREKEN EKİPMANLAR

Bu ekipmanların eksikliği ağır kusur olarak değerlendirildiği için muayene tekrarı gerekmektedir.

 

TÜM ARAÇLAR İÇİN :

1- İlk Yardım Seti: Traktörler, motosikletler ve motorlu bisikletler hariç tüm motorlu araçlarda en az 1 adet (TS 4019’a uygun)

2- Üçgen Reflektör: Motosikletler ve motorlu bisikletler hariç tüm motorlu araçlarda 2 adet

3- Yangın söndürme cihazı: sayısı, cinsi ve kapasitesi; araç sınıfına ve aracın kullanım amacına göre değişiklik gösterir.

4- Stepne: Motosikletler ve lastik tekerlekli traktörler hariç bütün araçlar ile tarım orman römorkları da dahil olmak üzere tüm römorklarda her zaman kullanılabilir durumda bulundurulacaktır.

 

ARAÇ SINIFINA GÖRE DİĞER EK EKİPMANLAR

Taksi Otomobiller: her zaman kullanılır durumda taksimetre.

Otobüs,kamyon ve çekiciler: 1 adet engel işareti(e- veya e onaylı)

Traktörler: flaşörlü, yanıp sönen , sarı ışıklı dönerli uyarı lambası.

Şehirlerarası yük veya yolcu nakliyatı yapan otobüs, kamyon ve çekiciler: her zaman kullanılır durumda takograf.

 

Römorklar (traktör römorkları dahil) ve kamyonlar: Uygun boyutlarda ve yeterli sayıda arka işaret levhası(e veya e onaylı)

Traktör römorkları: azami hızı saatte 30 km’nin altında olanlarda 1 adet üçgen şeklinde arka işaret levhası(e veya e onaylı)

Karayolu taşıma yönetmeliğine göre yetki belgesi almış yolcu taşımacılığında kullanılan araçlar: her 10 koltuk için en az 1 adet boyun korsesi.

Motorsikletler ve motorlu bisikletler: kask ve koruyucu gözlük.