Okulların öğrenci kayıt bölgeleri

10.06.2008
  •  A 
2008- 2009 Eğitim öğretim yılı için Aliağa ilçesindeki okulların öğrenci kayıt bölgeleri açıklandı. Okullara göre öğrenci kayıt bölgeleri şöyle:

2008- 2009 Eğitim öğretim yılı için Aliağa ilçesindeki okulların öğrenci kayıt bölgeleri Okul Müdürleri ve muhtarların da görüşlerinin alınmasının ardından Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlendi. Okullara göre öğrenci kayıt bölgeleri şöyle:

 

1- ATATÜRK İLKÖĞRETİM OKULU KAYIT BÖLGESİ:

 

Hürriyet Caddesi (Eski Garaj Kavşağı), Deniz Restoran, Fevzi Paşa Caddesi'nin bitiminden Deniz Kıyısını takip ederek Cumhuriyet Meydanı, Hükümet Caddesi, (Hükümet Konağı Kavşağı) Atatürk Caddesi, Aşıklar Yolu Caddesi, Belediye Kavşağı, İzmir Caddesi Namık Kemal Caddesi Kavşağı, Fevzi Paşa Caddesi, Hürriyet Caddesi (Eski Garaj Kavşağı) adası içerisinde kalan bölge. Fevzi Paşa Caddesi ile 67'den başlayan 151 dahil tek numaralı meskenler. İzmir Caddesinin 1- 31 dahil tek numaralı meskenler.

 

2- NAMIK KEMAL İLKÖĞRETİM OKULU KAYIT BÖLGESİ:

 

Hürriyet Caddesi (Eski Garaj Kavşağı), Fevzi Paşa Caddesi, Namık Kemal Caddesi Kavşağı, İzmir Caddesi, İstiklal Caddesi (Akbank Kavşağı), İstiklal Caddesi’nin İnönü Caddesi ile Kesiştiği nokta (Petkim Kavşağı) İnönü Caddesi’nin Beyazıt Caddesi’yle Kesiştiği Kavşak, Beyazıt Caddesi, Fatih Caddesiyle Kesiştiği Kavşak, Fatih Caddesi Hürriyet Caddesi, (Eski Garaj) adası içerisinde kalan bölge. Fevzi Paşa Caddesinin 82–124 meskenleri ile İzmir Caddesinin 2-38 nolu çift numaralı meskenler


3- ALİAĞA İLKÖĞRETİM OKULU KAYIT BÖLGESİ:

 

İstiklal Caddesi (Çağlayan Kavşağı), Belediye Kavşağı, Aşıklar Yolu Caddesi, Atatürk Caddesi, Hükümet Caddesi (Hükümet Konağı Kavşağı), Cumhuriyet Meydanı, Deniz kenarından 387. sokak girişi 387.sokak, Lozan Caddesi, (Cumhuriyet İlköğretim Okulu Kavşağı) Fatih Caddesi, istiklal caddesi, (Birahane Kavşağı) ada içerisinde kalan bölge. 387. sokağın okul tarafında kalan 2-12 arası çift numaralı meskenler. Taşımalı dışında bulunan Çakmaklı ve Horozgediği İlköğretim Okulunun 5. sınıfını geçen ve 6. sınıflara devam edecek öğrenciler

 

4- CUMHURİYET İLKÖĞRETİM OKULU KAYIT BÖLGESİ

 

İnönü Caddesi, (Rafineri Girişi) Pektim Kavşağı, İstiklal Caddesi (Çağlayan Kavşağı), Fatih Caddesi (Cumhuriyet İ.Ö.Okulu Kavşağı), Lozan Caddesi 387. sokak denize karar okul tarafında kalan kısım. Rafineri Lojmanlarını da içine alan ada. 387. Sokağın Okul tarafında kalan 1-13 dahil tek numaralı meskenler. 


5- MEHMET SAKA İLKÖĞRETİM OKULU KAYIT BÖLGESİ 


Yalı Mahallesi, Hürriyet Caddesi'nin doğusunda kalan ormanlık alana kadar olan bölge ile Güzelhisar Caddesi'nin kuzey bölümü. Karaköy ilköğretim Okulu ve Uzunhasanlar İlköğretim Okulu'nun Taşımalı İlköğretim Sistemindeki öğrencileri. 


6-  80.YIL CAMLIK İLKÖĞRETİM OKULU KAYIT BÖGLESİ


Güzelhisar Caddesi, Mezbahane Kavşağı, Tuna Caddesi ormanlık alanının başlangıcına kadar olan bölge. Güzelhisar Caddesi Tavuk Çiftliğinin Kuzeyinde kalan adanın içindeki bölgenin tamamı 


7- PETROKİMYA İLKÖĞRETİM OKULU KAYIT BÖLGESİ 


Hürriyet Caddesi, (Eski Garaj Kavşağı) Fatih Caddesi, Namık Kemal İlköğretim Okulu Kavşağı, Bezayıt Caddesi, İnönü Caddesi, Pektim Kavşağı, Necmettin Giritlioğlu Caddesinin, Hürriyet Caddesiyle birleştiği adanın içinde kalan bölgenin tamamı,


TOKİ blokları çevresinde bulunan Demiryolu Lojmanları, 433. sokaktaki Erler Sitesinde ikamet eden 1. sınıf öğrencileri TOKİ Konutları içerisinde bulunan İlköğretim Okulu açılana kadar bu okula kayıt yapacaklar Okul açılışında bu öğrencilere ait dosyalar toplu olarak TOKİ İlköğretim Okuluna gönderilecektir.


Ancak; yapımı devam etmekte olan TOKİ konutları içerisindeki ilköğretim Okulunun yıl içerisinde açılması halinde yeni açılacak olan okulunun kayıt bölgesi aşağıdaki şekilde gerçekleşecektir.


Hürriyet Caddesi, İnönü Caddesi, Pektim Kavşağı, Necmettin Giritlioğlu Caddesinin Hürriyet Caddesiyle birleştiği ada içerisinde kalan bölgenin tamamı. 


8- FATİH İLKÖĞRETİM OKULU KAYIT BÖLGESİ


Hürriyet Caddesi, 513. Sk. Cengiz Topel Caddesi, Pazar Yeri Kavşağı, Anadolu Caddesi, 614. Sk., 609 Sk. Çocuk bahçesi, 611 sokağın başlangıcından Samurlu Caddesine kadar uzanan sokak. Samurlu Caddesi, Cengiz Topel Caddesi Kavşağı, Kazım Karabekir Caddesi, nene Hatun Caddesinin kesiştiği noktadan Kıbrıs caddesinin kesiştiği noktaya, Kıbrıs Cad. 801. Sk. Güzelhisar Caddesi ile Hürriyet Caddesinin kesiştiği alanı içine alan bölge. Mehmet Akif Caddesinin 57-71 dahil tek nolu meskenler, 74-96 no'lu çift numaralı meskenler, Rumeli Caddesinin 13-79 dahil tek no Tu meskenler 12-30 dahil çift numaralı meskenler kayıt bölgesi içerisinde kalmaktadır. Güzelhisar İlköğretim Okulu ve Çıtak İlköğretim Okulu'nun Taşımalı İlköğretim Sistemi'ndeki öğrencileri. 


9- PETKİM İLKÖĞRETİM OKULU KAYIT BÖLGESİ 


Siteler Mahallesi'nin Petkim Sitesi 1 Lojmanları'nın 43-46 no arası, 348-416 no arası ve Petrol Ofisi Lojmanları ile Site 2 Lojmanlarının tamamı, Çanakkale Caddesi Petkim Köprüsü Kavşağına kadar (Çitlenbik Mevkii sağ tarafında kalan evler)


TOKİ konutları bölgesinde bulunan 435 sokaktaki Ocak Yapı, 431. Sokaktaki Gülhan Sitesi Blokları, ve Uslu Apartmanındaki dairede ikamet edenler, 1, sınıf öğrenci kayıtlarına TOKİ İlköğretim Okulu açılıncaya kadar bu okula kayıt edecekler Okul açıldığında toplu olarak bu öğrencilerin nakilleri TOKİ İlköğretim Okuluna gönderilecektir. 


10- GAZİ İLKÖĞRETİM OKULU KAYIT BÖLGESİ 


Siteler Mahallesi'nin Petkim Sitesi 3 Lojmanları, Pektim Sitesi 1 Lojmanlarındaki 01-14 no arası, 27-42 arası ile 47 -59 arası Lojmanlarla 311-321 no arası ve 312 -339 no arası Lojmanlarla, M.KE. Kurumu Lojmanları, Çitlenbik TEK Lojmanları.


TOKİ konutları bölgesinde bulunan 441 sokaktaki Essan Yapı Kooperatifi, Körfez 4 Yapı Kooperatifi, Ekin Yapı Kooperatifi Bloklarında oturanların 1. sınıf kayıtları TOKİ İlköğretim Okulu açılıncaya kadar bu okula kayıt yaptıracaklar TOKİ İlköğretim Okulu açıldığında toplu olarak bu öğrencilerin kayıtları ilgili okula gönderilecektir. 


11- ŞEHİT ÇAVUŞ BÜLENT KULA İLKÖĞRETİM OKULU KAYIT BÖLGESİ


Hürriyet Caddesi, 513 Sokaktan başlayıp Cengiz Topel Caddesi Pazar Yeri Kavşağı, Anadolu Caddesi, 614 Sokak, Değirmendere Caddesi ile Kesiştiği adanın içinde kalan bölge. Mehmet Akif Caddesinin 1-55 dahil tek nolu meskenler, 2-72 no'lu çift numaralı meskenler, Rumeli Caddesinin 1-11 dahil tek no'lu meskenler 2-10 dahil çift numaralı meskenler kayıt bölgesi içerisinde kalmaktadır. Samurlu İlköğretim Okulu (4.5.6.7.8. sınıf öğrencileri) ve Karakuzu İlköğretim Okulumun Taşımalı İlköğretim Sistemi'ndeki öğrencileri. 


12- ŞEHİT SABAHATTİN KARAKAPLAN İLKÖĞRETİM OKULU KAYIT BÖLGESİ 


Samurlıı Cad., Samurlu Cad. ile Cengiz Topel Cad.'nin kesiştiği noktadan, Kazım Karabekir Cad. Kazım Karabekir Cad. ile Nene Hatun Cad.'nin kesiştiği nokta. Nene Hatun Cd. Nene Hatun Cd. İle Kıbrıs Cd.'nin kesiştiği nokta. Kıbrıs Cd. Güneyi ve doğusunu içine alan bölge. Ayrıca yeni yapılan Değirmendere Kooperatifleri. 


13-HASBİ ŞENGÜL İLKÖĞRETİM OKULU KAYIT BÖLGESİ


Deniz, kenarından İnönü Caddesinin Namık Kemal cd. İle kesiştiği kavşak, İnönü Cad.'nin Kazım Dirik Cd. İle kesiştiği nokta, Kazım Dirik Cd. Kapukaya Yolu Kavşağı, Kapukaya Köyüne giden yolun kuzeyi, en kuzeydeki Zeytindağ sınırına dayanan Namık Kemal Cd.'nin ormana ve denize kayadan ada içerisinde kalan tüm bölge Okul Kayıt Bölgesi içinde yer alır. 


Deniz kenarından İnönü Cd.'nin Namık Kemal Cad.'ne kadar okul tarafında kalan 1-37 dahil tek numaralı meskenlerin olduğu yerler, Namık Kemal Cd. Kavşağı Kazım Dirik Cd. Kavşağına kadar uzanan sokağın okul tarafında kalan 39-63 dahil tek numaralı meskenlerin olduğu yerler okul kayıt bölgesindedir. 


Atatürk Cd.'nin İnönü Cd. İle kesiştiği kavşaktan okul istikametine uzanan Atatürk Cd.'nin 1-63 2-68 tek ve çift numaralı meskenler okul kayıt bölgesi içerisinde yer alır. 


Yalı Cd.'nin İnönü Cd. İle kesiştiği kavşağın okul tarafında kalan 9-193, 92-194 nolu tek ve çfıt numaraların olduğu meskenler okul kayıt bölgesi sınırları içerisindedir. 


İnönü Cd.'nin Namık Kemal Cd. İle kesiştiği kavşaktan Zeytindağ sınırına kadar uzanan Namık Kemal Cd.de yer alan 57-181, 88-210 tek ve çift nolu meskenler okul kayıt bölgesi sının içerisindedir. 


14- YENİŞAKRAN İLKÖĞRETİM OKULU KAYİT BÖLGESİ 


Deniz kenarından İnönü Caddesi'nin Yalı cd. İle kesiştiği alandan, Yalı Cd. başlangıcına kadar 1-91, 2-90 dahil tek ve çift numaraların olduğu meskenler okul kayıt bölgesi sınırları içerisindedir. 


İnönü Cd. ile Namık Kemal Cd.'nin kesiştiği kavşaktan Hacı Ömerli sınırına kadar Namık Kemal Cd. de yer alan 1-55, 2-86 tek ve çift numaralı meskenler okul kayıt bölgesi içerisinde yer alır. 


Atatürk Cd.'nin İnönü Cd. ile kesiştiği kavşaktan Yenişakran İ.Ö.Okul istikametine uzanan Atatürk Cd.'nin 65-97, 70-102 tek ve çift numaralı meskenler okul kayıt bölgesi içerisinde yer alır. 


Çaltılıdere, Aşağışakran, 4-5-6-7-8. sınıf öğrencileri Çoraklar, Kapukaya, Bahçedere, Yüksekköy, ve Karaahmetli'nin 6-7-8 dahil sınıfları, Kalabak 3-8 arasındaki tüm sınıfları, Hacıömerli 6-7-8 dahil sınıfları bu okula taşınacaktır. 


15- HELVACI İLKÖĞRETİM OKULU KAYIT BÖLGESİ 


Helvacı Kasabası'nda oturan öğrenciler, Menemen-Hatundere İ.Ö.O.'nun Taşımalı ilköğretim sistemi'ndeki öğrencileri. 


16- ŞEHİT KEMAL YENİ MAHALLE İLKÖĞRETİM OKULU KAYIT BÖLGESİ 


Şehit Kemal Yeni Mahhalle’de oturan öğrencilerle; Şehit Kemal İ.Ö.O. Bozköy İ.Ö.O.'nun Taşımalı ilköğretim Sistemi'ndeki öğrencileri. 


17-YENİSAKRAN MUSTAFA GÜNGÖR COLAKOĞLU LİSESİ 


Yenişakran Hasbişengül İlköğretim Okulu mezunları 8. sınıf mezunları ve Yenişakran İlköğretim Okulu 8. sınıfları ile bu bölgede ikamet eden diğer öğrenciler. 


17-MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ KAYIT BÖLGESİ 


Türünde tek olduğundan; Aliağa ilçe sınırlarında oturan, ön kayıtta sıralamaya giren öğrenciler, kayıtlarını yaptıracaklardır. 28/05/2008 tarih 2008/37 sayılı Orta Öğretim Genel Müdürlüğü'nün Genelgesi doğrultusunda kayıt işlemlerinin titizlikle zamanında yerine getirilmesi. 


18-   ALİAĞA LİSESİ KAYIT BÖLGESİ 


80. Yıl Cumhuriyet Lisesi Kayıt Bölgesi dışındaki tüm öğrenciler.28/05/2008 tarih 2008/37 sayılı Orta Öğretim Genel Müdürlüğü'nün Genelgesi doğrultusunda kayıt işlemlerinin titizlikle zamanında yerine getirilmesi. 


19-   80.YIL CUHHURİYET LİSESİ KAYIT BÖLGESİ


Bülent Kula Caddesi (Ormanlık Alana Kadar) Çanakkale yolu üstü Yalı Mahallesi ve Çaltıhdere de ikamet eden öğrenciler, Mehmet Saka İlköğretim Okulu mezunları. 28/05/2008 tarih 2008/37 sayılı Orta Öğretim Genel Müdürlüğü'nün Genelgesi doğrultusunda kayıt işlemlerinin titizlikle zamanında yerine getirilmesi. 


20-   TAŞIMALI İLKÖĞRETİM SİSTEMİ DIŞINDA KALAN İLKÖĞRETİM OKULLARININ KAYIT BÖLGELERİ 


Güzelhisar İ.Ö.O., Çıtak İ.Ö.O., Bülent Yanpala İ.Ö.O., Karakuzu İ.Ö.O., Karaahmetli Î.Ö.O., Ömer Lütfü Tunca İ.Ö.O., Şehit Kemal İ.Ö.O., Bozköy İ.Ö.O., Horozgediği i.Ö.O.'nun; Taşımalı İlköğretim Sistemi dışında kalan 1-5. sınıflarında okuyan öğrencileri, ile Kalabak i.Ö.Okulun Taşımalı , Sistem dışında kalan 1-3 sınıflarında okuyan öğrencileri oturdukları Köydeki İlköğretim Çaltılıdere 1 ile 3 sınıfında okuyan öğrenciler, Aşağışakran 1 ile 3 sınıfında okuyan öğrenciler, Samurlu İlköğretim Okulu 1 ile 5. Çaltılıdere 1 ile 5 sınıfında okuyan öğrenciler, Aşağışakran 1 ile 3 sınıfında okuyan öğrenciler, Samurlu İlköğretim Okulu 1 ile 3. sınıfında okuyan öğrenciler oturdukları İlköğretim Okuluna kayıt yaptıracaklardır.