ALOSBİ yabancı yatırım zirvesine katıldı

10.06.2008
  •  A 
ALOSBİ, 5-6 haziran 2008'de Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı ile Avrupa Finans Konvansiyonunun ortak girişimiyle düzenlenen “İş ve Yatırım Zirvesi”’ne iştirak etti.

Türk sanayinin global dünyaya açılan kapısı “yedi yıldızlı” organize sanayi bölgesi ALOSBİ, 5-6 haziran 2008 tarihlerinde İstanbul’da T.C. Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı ile Avrupa Finans Konvansiyonunun ortak girişimiyle düzenlenen “Türkiye Cumhuriyeti İş ve Yatırım Zirvesi”’ne iştirak etti.

Zirveyi destekleyen kuruluşlar arasında da bulunan Aliağa Organize Sanayi Bölgesi, sergi alanındaki standında sergilenen broşürlerle organizasyon süresince tüm katılımcılara tanıtılırken, ALOSBİ üye firmaları da zirve’ye yüzde 25 indirimle katılma şansını yakaladı.

 

Aliağa Organize Sanayi Bölgesi “ALOSBİ” yönetim kurulu başkanı N. Atıl Akkan; Türkiye’nin gerek coğrafi konumu gerekse genç iş gücü sayesinde yabancı yatırımcılar açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Yabancı yatırımcılara ulaşmada ve mevcut üyelerin işbirliklerinin arttırılmasında zirve’nin büyük yarar sağlandığına değinen Akkan; ALOSBİ’nin, bu tür uluslararası organizasyonlarda, Türkiye’nin gurur kaynağı olarak hep öncü konumda bulunduğunu ve zirve’de yer alan tek organize sanayi bölgesi olmasının yanı sıra İzmir’den zirve’yi destekleyen tek kurum olmanın da haklı gururunu yaşadıklarını ifade etti.

 

Akkan; 5.000 m²’den başlayan, altyapı çalışmaları bitmiş, yatırıma hazır sanayi parsellerinin yeni sanayicileri beklemekte olduğunu belirtirken, 9.220.000 m² alanı kaplayan ALOSBİ’de yatırımcılar için kesintisiz elektrik, doğalgaz ve su bulunduğunu sözlerine ekledi. Akkan, Aliağa bölgesinde 14 adet liman bulunduğunu hatırlatarak, özellikle ihracat yapan firmaların bölgemizle lojistik avantajları sebebi ile yakından ilgilendiklerini belirtti.

 

ALOSBİ, üye firmalarına sunduğu tanıtım ve gelişim hizmetleri ile de Türkiye’de bir ilke imza atıyor. tanıtım ve pazarlama birimi ve katılımcılar destek birimi ile ALOSBİ üyesi firmalara; e-ticaret, dış pazar araştırması, ithalat-ihracat danışmanlığı, yerli ve yabancı ticaret fuarları, ab fonları, devlet kurum ve kuruluşlarının kobi’lere yönelik her türlü hibe, destek, teşvik ve kredileri konusunda danışmanlık ve KOSGEB sinerji odağı hizmetleri veriliyor

 

Firmalara sunduğu tüm hizmetleri ISO 9001 kalite güvencesi altında olan ALOSBİ “yedi yıldızlı” hizmetlerine önümüzdeki dönemde de devam edecek.  Yerli ve yabancı yatırımcıların bölgeye olan ilgisinin gün geçtikçe arttığını bildiren başkan Atıl Akkan, teknolojik altyapısı ve üye firmalara sağladığı 7 yıldızlı tanıtım - gelişim hizmetleri ile ab standartlarını ilk günden yakalayan ALOSBİ’nin, Türkiye’de bugüne dek gerçekleştirilen en büyük sanayi yatırımı olduğunu belirtti.