METEM öğrencilerinden Odamıza teşekkür

26.05.2008

Aliağa Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) öğrencileri Kurtuluş Savaşı’nın en çetin savaşlarının yaşandığı Batı Anadolu cephesine eğitim gezisine katkı sağlayan Aliağa Ticaret Odası'na teşekkür etti.

Aliağa Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) öğrencileri Aliağa Ticaret Odası’nın sponsorluğunda Kurtuluş Savaşı’nın en çetin ve stratejik savaşlarının yaşandığı Batı Anadolu cephesine eğitim gezisi düzenledi. 40 Öğrenci ve 5 öğretmenden oluşan kafile, Kocatepe’de savaşı yürüten komutanların mevzilerini, hücum tümenlerinin yerleştikleri yerleri ve taarruz yönlerini inceledi. Daha sonra, şehitlikler, Zafer Müzesi ve 30 Ağustos Başkumandan Meydan Muharebesi’nin yapıldığı bölge öğrencilere gezdirildi. Öğrenciler son olarak Dumlupınar Müzesini ve Şehitliğini gezerek milli mücadele döneminde kullanılmış silahları, araç-gereçleri ve mermileri inceledi.

ALİAĞA TİCARET ODASI’NA TEŞEKKÜR ZİYARETİ..

METEM Müdürü Bekir Kaya başkanlığındaki okul heyeti, gezi dönüşünde Aliağa Ticaret Odası’nı ziyaret ederek, geziye destek veren yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka’ya teşekkür etti.

Ziyarette konuşan METEM Öğretmeni ve İzci Lideri Zafer Orak, öğrencilerin Ulusal Bağımsızlık Savaşı dönemi hakkında yerinde bilgi sahibi olmalarının yaşam boyu önemli bir rehber olacağını söyledi. Orak, dört yıldır düzenlenen eğitim gezisine Aliağa Ticaret Odası’nın destek olduğunu ifade ederek “Öğrencilerimiz, Ulusal Bağımsızlık Mücadelesinin en çetin ölüm kalım mücadelelerinin yaşandığı bir bölgede 3 gün yaşayarak önemli bir tecrübe edindiler. Burada gördüklerini ve öğrendiklerini yaşamları boyu unutmayacaklar. Gezimizin gerçekleşmesine katkı sağlayan Aliağa Ticaret Odamıza bu duyarlılığından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

KOCATEPE TOPRAĞI ALİAĞA TİCARET ODASI’NDA

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Mustafa Kemal önderliğindeki Ulusal Bağımsızlık Savaşı’nın genç kuşaklarca çok iyi bilinmesi gerektiğini kaydetti. Saka, “Kocatepe, Cumhuriyetin ve Kurtuluş Savaşı’nın dönüm noktalarından biridir. Büyük Mustafa Kemal, Türk ordusunu bizzat buradan yönetmiştir. Kurtuluş Savaşı’nın bin bir zorluğa karşın nasıl kazanıldığını gören bu başarılı öğrencilerimize gördükleri yaşam boyu rehber olacak” dedi.

Eğitim gezisine destek veren Aliağa Ticaret Odası’na teşekkür eden METEM Öğretmeni ve İzci Lideri Zafer Orak, öğrencilerin Kocatepe’den aldığı toprağı Adnan Saka’ya hediye etti.

FOTOĞRAFLAR: foto 1, foto 2, foto 3, foto 4