ALTO'dan 19 Mayıs Kutlama mesajı

19.05.2008

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti gençliğe emanet ettiğini belirtti.

“Bağımsız, modern, çağdaş ve laik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu 29 Ekim 1923’e uzanan yolun başlangıcı olan 19 Mayıs 1919, çocuklarımıza ve gençlerimize çok iyi anlatılmalıdır"

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti gençliğe emanet ettiğini belirterek, “Cumhuriyetimizin bize sağladığı; Laiklik, özgürlük ve ulusal bağımsızlığımızın teminatı gençlerimizdir. İnanıyoruz ki gençliğimiz, kendisine emanet edilen Cumhuriyeti her türlü fedakârlığa katlanarak sonsuza dek yaşatacaktır.” Dedi.

“Bağımsız, modern, çağdaş ve laik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu 29 Ekim 1923’e uzanan yolun başlangıcı olan 19 Mayıs 1919, çocuklarımıza ve gençlerimize çok iyi anlatılmalıdır.” Diye konuşan Saka “Eşsiz bir milli mücadele ile başlayıp; ulusumuzu çağdaşlaştırmayı hedefleyen devrimlerle devam eden bu aydınlanma yolunda meşaleyi gençlerimiz taşıyacaktır. Bu yüzden yarınlarımız olan gençlerimiz ve çocuklarımıza çağdaş eğitim verip; iş ve kariyer yaşamına en iyi şekilde hazırlamalıyız. Çünkü güçlü Türkiye’yi yaratmanın temel koşulu güçlü ve bağımsız ekonomidir. Güçlü ekonomi ise; özgüveni olan, iyi yetişmiş, donanımlı bir gençlik ile mümkündür” dedi.

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, “Bu anlamlı günde, başta tüm gençlerimizin ve halkımızın Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı içtenlikle kutlar, saygılarımı sunarım.”dedi.