ALOSBİ yatırımcıları piknikte buluştu

19.05.2008
Türkiye’nin dev yatırım üssü Aliağa Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ), Sanayiciler ve ailelerini geleneksel piknikte buluşturdu

İzmir’in Aliağa ilçesinde 10 milyon m2 alan üzerine kurulan dev Sanayi üssü ALOSBİ’de yatırımcılar hafta sonu piknikte buluştu. Aliağa Organize Sanayi Bölgesinin geleneksel bahar pikniklerinin üçüncüsü sanayicilerin ailelerinin de katılımıyla gerçekleştirildi.

Piknikte Havanın da güzel olmasından faydalanan sanayiciler ve aileleri ALOSBİ’nin en yüksek noktası olan 200 rakımlı Çakmaktepe’de doğa ile iç içe güzel bir gün yaşadılar. Yatırımcılar ve davetlilerden oluşan yaklaşık bin kişi Çakmaktepe’de 150 metrekarelik Türk Bayrağı ve Çam ağaçlarının gölgesinde buluştu.

Geleneksel ALOSBİ Bahar pikniğinde, ALOSBİ içindeki Çakmaktepe’de tam bir bahar coşkusu yaşandı. Bahar pikniği ve ağaç şölenine ALOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Atıl Akkan, başkan vekili ve Aliağa Ticaret odası Başkanı Adnan Saka ile ALOSBİ yönetim kurulu üyeleri ev sahipliği yaptı.

ALOSBİ’DE GELENEKSEL BAHAR PİKNİĞİ COŞKUSU

Piknikte, meze ve soğuk meşrubat servisiyle birlikte mangal servisi yapıldı. Kırmızı, beyaz et ve sucuk ağırlıklı olan mangalın ardından konuklara kadayıf dolması tatlısı ve meyve servisi yapıldı. Piknikte konuklara sunulan Cağ kebabı da büyük ilgi gördü. Piknik boyunca tam teşekküllü bir ambulans, doktor ve itfaiye aracı hazır bulunduruldu. Bahar pikniğine gelen konukların çocuklarını da unutmayan ALOSBİ Yönetimi, çocuklara palyaçolarla oyuncak, çikolata, şapka ve uçurtma dağıttı.

Piknikte yatırımcılara hitap eden ALOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı N.Atıl Akkan, ALOSBİ’nin 400 fabrikada yılda 4 milyar dolar ihracatın gerçekleştirileceği dev bir yatırım bölgesi olduğunu söyledi.

ATIL AKKAN; “ALİAĞA’DA LİMANLARIN VE TÜM ULAŞIM AĞLARININ YANIBAŞINDA DEV BİR SANAYİ YATIRIM ALANI YARATTIK.”

ALOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı N.Atıl Akkan, “Aliağa’da limanların ve tüm ulaşım ağlarının yanıbaşında dev bir sanayi yatırım alanı yarattık. ALOSBİ’de kurulacak 400 fabrikada en az 60 bin kişi çalışacak. Burada 10 milyar dolarlık yatırım yapılacak. Yılda 4 milyar dolarlık üretim ve ihracat olacak. ALOSBİ, Türkiye’nin üretim ve ihracat üssü olacak” Dedi.

ALOSBİ’DEN YATIRIMCILARA DAVET

Son dönemde makro ekonomide yaşanan gelişmelerle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Akkan, “Hükümet işbaşındadır. Bu hükümet gider, başkası gelir. Türkiye ekonomisinde eski kırılganlıklar artık yaşanmaz. Sanayici her koşulda yatırım yapmalıdır. Önemli olan yatırım yapıp, istihdam yaratıp üretmektir. Üretmezseniz  neyi satacaksınız? Yatırım için mükemmel bir dönem olduğunu düşünüyorum. Kredi bulmak ve yatırımları hayata geçirmek kolaylaştı. Türkiye’nin en modern yatırım alanını burada oluşturduk. Limanlara birkaç km mesafede, kara, deniz, demiryolu ve hava ulaşım imkanı olan, kendi enerjisini üretip, yatırımcısına ucuza satan, doğalgazı, elektrik santralı, barajı olan, mükemmel altyapısıyla örnek gösterilen, Türkiye’nin gururu bir Organize Sanayi bölgesindeyiz. Ülkemizdeki yatırımcılarımızı bu yatırım cennetine, ALOSBİ’ye davet ediyorum” dedi.

FOTOĞRAFLAR: Foto 1, Foto 2, Foto 3, Foto 4, Foto 5, Foto 6, Foto 7, Foto 8,