Kuvvai Milliye Aliağa'da destanlaştı

15.05.2008
Aliağa Ticaret Odası’nın katkılarıyla Bergama Kültür ve Sanat Vakfı Tiyatro Topluluğu tarafından sahnelenen Kuvva-i Milliye destanı izleyicilerden tam not aldı

Aliağa Ticaret Odası’nın katkılarıyla Bergama Kültür ve Sanat Vakfı (BERKSAV) Tiyatro Topluluğu tarafından sahnelenen Kuvva-i Milliye destanı adlı oyun izleyicilerden tam not aldı

Bergama Kültür ve Sanat Vakfı (BERKSAV) bünyesinde oluşturulan Amatör oyunculardan kurulu Tiyatro topluluğu, Ulusal Bağımsızlık Mücadelesini, nazım Hikmet’in dizeleriyle sahneye taşıdı. Aliağa Ticaret Odası’nın (ALTO) katkılarıyla TÜPRAŞ Aliağa Halk Eğitim Merkezi’nde sahnelenen oyunu izlemeye gelenler zorlu bağımsızlık yıllarını yeniden yaşadı.

Oyunu baştan sona başarıyla taşıyan başrol oyuncusu Maden işçisi Eyüp Gülmez, performansıyla ve vurgularıyla izleyicilerin büyük ilgisini çekerken, Kemal Kırlar, Fatma Dereli,  Alican Arıcılar ve İlknur Kostak’dan oluşan diğer amatör oyuncular da izleyiciler tarafından dakikalarca alkışlandı

Oyunun sonunda konuşan Bergama Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Mustafa Durmaz, tiyatro topluluğunun geçtiğimiz yıl tamamen gönlünü tiyatroya vermiş amatör oyunculardan kurulduğunu ifade ederek, “Tiyatro topluluğumuz bir çok oyuna başarıyla imza attı. Bu akşam da burada yine duygulu ve bir o kadar da gururlu bir dönemi yeniden yaşadık. Bu önemli eseri, Aliağa seyircisiyle buluşturmakta bizlere büyük katkıları olan Aliağa Ticaret Odası'na şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan vekili M.Ender Özer de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor bayramı haftalarında, Kuvva-i Milliye Destanı’nın Aliağalılarla buluşturmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Aliağa Ticaret Odası olarak kültür ve sanat etkinliliklerine her zaman destek vermeye çalışıyoruz. Bu akşam muhteşem bir performans sergileyen bu genç oyuncularımızı yürekten kutluyorum. Bizlere çok güzel bir akşam yaşattılar” dedi.

Bergama Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Mustafa Durmaz, Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan vekili M.Ender Özer’e Parşömen üzerine ALTO logosunun işlendiği bir tablo hediye ederken, Özer de günün anlamını ifade eden bir plaket sundu.

FOTOĞRAFLAR: FOTO 1, FOTO 2, FOTO 3, FOTO 4, FOTO 5, FOTO 6, FOTO 7, FOTO 8, FOTO 9,