Öğrencilerin gözüyle "Aliağa'da Yaşam"

01.05.2008

Aliağa Ticaret Odası, son 20 yılda hızlı sanayileşmenin en somut görüldüğü yer olan Aliağa’yı öğrencilerin gözüyle değerlendirdi. Aliağa Ticaret Odası, ilçedeki ilköğretim okulu öğrencilerine yönelik düzenlediği “Aliağa’da yaşam” konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi. Aliağa’yı nasıl gördüklerini farklı tekniklerle resmeden öğrencilerden Aliağa Namık Kemal İlköğretim Okulu 6/A Sınıfı öğrencisi Özgür Özgedik’in Aliağa’yı bir sanayi ve deniz kenti olarak düşünerek yaptığı resim birinci oldu.

Aliağa Ticaret Odası Meclisi’nin bu yıl aldığı kararla düzenlenmeye başlanan ve gelecek yıllarda devam ettirilecek olan “İlköğretim Öğrencileri gözüyle Aliağa’da Yaşam” konulu yarışmaya, Aliağa’daki tüm İlköğretim okularında öğrenim gören öğrenciler katıldı.

Yarışmaya gönderilen resimler, 16 Nisan 2008 tarihinde Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aliağa Ticaret Odası iştirakiyle oluşturulan Komisyon tarafından değerlendirilerek, dereceye giren eserler belirlendi.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri düzenlenen törenle verildi. Yarışma birincisi Özgür Özgedik Kodak Digital Fotoğraf Makinası, İkinci Özge Hacıoğlu ve üçüncü Ebru Melisa Biçer Görüntülü MP3-MP4 Görüntü Sesçalar, mansiyon ödüle layık görülen Elif Kırtak, Berk Erkmen, Buğra Çekin ve Timuçin Gülmez’e  MP3 çalar hediye edildi. Törende öğrencilere ödülleri; Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Aliağa Ticaret Odası Meclis Başkanı Ömer Turgut Oğuz ve Meclis üyeleri tarafından verildi.

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, “Aliağa’da Yaşam” konulu bir resim yarışması düzenlenmesi fikrinin Oda Yönetim Kurulu Başkan vekili M.Ender Özer’in önerisiyle gündeme geldiğini ve oda Meclisi’nce uygun görüldüğünü hatırlatarak, “Son 30 yılda baş döndürücü bir hızla gelişen Aliağa’nın, öğrencilerimiz gözüyle nasıl göründüğü ve nasıl algılandığını görmek istedik. Yarışmaya öğrencilerimizin gösterdiği ilgiden çok memnunuz. Gelecek yıllarda da bu yarışmayı devam ettireceğiz. Yarışmayı düzenlememizde ve her aşamada bize büyük desteği olan Aliağa İlçe milli Eğitim Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyoruz.” Dedi.

Haber Fotoğrafları: Foto 1Foto 2Foto 3Foto 4Foto 5Foto 6Foto 7Foto 8,  Foto 9Foto 10