TOBB'dan Ulusal Egemenlik Mesajı

23.04.2008
Bize miras bırakılan Cumhuriyeti, taviz vermeden yaşatmak ve Türkiye’yi gelişmiş ülkeler seviyesine ulaştırmak en büyük hedefimizdir”

TOBB Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Hisarcıklıoğlu’nun mesajı şöyle;

“Milletimizin iradesinin bir güneş gibi parladığı ve cumhuriyetimizin en önemli kurumlarından olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 88. yıldönümünü idrak ediyor olmaktan dolayı coşkulu ve gururluyuz. Bu vesileyle saygı, minnet ve şükranla andığımız Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün eşsiz çabaları ve özverileriyle temellerini attığı Cumhuriyetimizin güzide kurumları ve ilkeleri gönüllerimizde her geçen yıl daha güçlü bir yer kazanmaktadır.

Bayramlar dünü yarına bağlayan köprülerdir. 23 Nisan’lar, hepimize, geleceğimiz olan çocuklarımızın mutlu yüzlerinde, heyecanlı gülümseyişlerinde milli egemenliğimizin perçinlendiğini gösteren, geçmişe gururla bakmayı ve geleceğe giden yolda umutla yürümeye devam etmeyi hatırlatan coşkulu günlerdir.

Bize miras bırakılan Cumhuriyeti, demokrasiden, laiklikten, hukukun üstünlüğü ilkesinden ve adalet duygusundan taviz vermeden yaşatmak ve Türkiye’yi gelişmiş ülkeler seviyesine ulaştırmak için çabamız devam edecektir. Bunu da ancak, hep birlikte milletçe el ele vererek ve ekonomik-sosyal kalkınma ve gelişmişlik seviyesine ulaşmak için var gücümüzle çalışarak gerçekleştirebiliriz.

Siyasi ve askeri zaferlerin ekonomik zaferlerle tamamlanmadıkça sonuç elde edilemeyeceğini vurgulayan Ulu Önderimiz, hür teşebbüsün yolunu açmış ve ekonominin bir milletin hayatıyla doğrudan doğruya alakadar olduğunu belirterek, milli egemenlikle ekonomi arasındaki ilişkiye her fırsatta işaret etmiştir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) olarak temsil ettiğimiz büyük camiamız, O’nun hedef gösterdiği bu yolda bitmeyen bir azim ve kararlılıkla çalışmaktan yılmamakta ve ortak bir gelecek tasavvuru için girişimciliği kutsal bir görev addetmektedir.

Çocuklarımıza daha müreffeh, daha aydınlık, daha mutlu bir Türkiye bırakabilmek adına kenetleneceğimiz bir bayram olması temennisiyle, Türk özel sektörü adına, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın Yüce Milletimize kutlu olmasını diliyoruz.”