TRT Haber, Odamızı ziyaret etti

11.04.2008
Aliağa’nın hızlı sanayileşmesi, Aliağa OSB’deki yatırımlar ve bölgenin gelişim potansiyelini yerinde inceleyerek haberleştirmek isteyen TRT, Odamıza geldi.

Aliağa’nın hızlı sanayileşmesi, Aliağa OSB’deki yatırımlar ve bölgenin gelişim potansiyelini yerinde inceleyerek haberleştirmek isteyen TRT, Odamıza gelerek yönetim kurulu başkanımız Adnan Saka’nın görüşlerini aldı.

TRT İzmir Bölge Müdürlüğü Haber Merkezi’nden Muhabir Bahadır Onaran ve ekibi, Odamıza gelerek yönetim kurulu Başkanımız Adnan Saka’ya bölgenin gelişiminin ana dinamiklerini sordu. Odamız Başkanı Saka, bölgenin bu güne kadar olan gelişiminin, ALOSBİ’nin faaliyete geçmesiyle birlikte büyük değişime uğrayacağını belirterek, “ALOSBİ ile Aliağa’da planlı sanayileşmenin ülke ve bölge için ne denli önemli olduğunu somut olarak gösteriyoruz. Aliağa’nın gelecekteki önemi ALOSBi, enerji yatırımları ve denizcilik- liman yatırımlarıyla daha da artacak” dedi.

Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Saka, Daha sonra TRT ekibiyle birlikte Aliağa Organize Sanayi Bölgesini gezdi, bölgedeki yatırımlar hakkında bilgi verdi. TRT Ekibi son olarak ALOSBİ içinde bulunan Çakmaktepe Enerji Üretim A.Ş Doğalgaz çevrim santralını gezerek santral müdürü Şükrü Kızılkaya’dan bölgenin enerji vizyonu hakkında bilgi aldı.