TOBB Futbol turnuvasına veda ettik

24.03.2008
İzmir Odalarının Meclis üyeleri ve personelleriyle yer aldığı 5. grupta hafta sonu oynanan derbi karşılaşmasında İzmir Ticaret Odası, Aliağa Ticaret Odası’nı 9-7 mağlup etmeyi başardı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından bu yıl Oda ve borsalar arasındaki diyalog ve kaynaşmanın sağlanması amacıyla düzenlenen TOBB Futbol şöleninde grup eleme maçlarına hafta sonu oynanan karşılaşmalarla devam edildi. İzmir Odalarının Meclis üyeleri ve personelleriyle yer aldığı 5. grupta hafta sonu oynanan derbi karşılaşmasında İzmir Ticaret Odası, Aliağa Ticaret Odası’nı 9-7 mağlup etmeyi başararak EBSO’nun rakibi oldu. Aliağa Ticaret Odası ise bu sonuçla turnuvaya veda etti.

Hafta sonunda Balçova’da bulunan Ekonomi Üniversitesi Spor tesislerinde oynanan Aliağa Ticaret Odası- İzmir Ticaret Odası karşılaşmasına ilgi büyüktü. Her iki takım hafta içinde yaptıkları antrenmanlarla karşılaşmalara hazırlandı.

Aliağa Ticaret Odası takımında, geçtiğimiz Çarşamba günü yapılan antrenmanda sakatlanan Ekrem Toker, Kürşat Tanrıkulu ve Doğan Er takımda yerlerini alamadı. Geçtiğimiz hafta oynanan İzmir Ticaret Borsası Maçında sakatlanan Şenol Mutlu ve Raşit Kaptan ise, sakatlığı geçmemesine rağmen takımda yerini aldı. Sakatlıklarla adeta revire dönen Aliağa Ticaret Odası futbol takımı, kadro zenginliği bulunan İzmir Ticaret Odası önünde iyi bir mücadele gösterirken oyunda 1-0 öne geçti. Bu golden sonra oyunda dengeyi kuran İzmir Ticaret Odası aradığı gole kavuştu. Sakatlıklar sonucu kadro sıkıntısı yaşayan ve yedek oyuncusuz sahaya çıkan yeşil beyazlı Aliağa Ticaret Odası’nda Ömer Ertürk de sakatlanınca oyunda denge İzmir Ticaret Odası lehine bozuldu. Tüm olumsuzluklara karşın güçlü rakibine karşı sahada iyi bir mücadele veren Aliağa Ticaret Odası sahadan 9-7 Mağlup ayrıldı. Bu sonuçla İzmir Ticaret Odası 5. grupta turu geçerek geçecek hafta grubun son maçında Ege Bölgesi Sanayi Odası ile karşılaşmaya hak kazandı.

Aliağa Ticaret Odası’nda özellikle orta sahada Ekrem Toker’in sakatlık nedeniyle takımda yerini alamaması sonucu etkiledi.

Aliağa Ticaret Odası takımı Kaptanı M. Ender Özer, “TOBB’un başlattığı bu turnuvada başarıyla mücadele etmeye çalıştık. Oda ve borsalarımızla fair play ruhu içinde mücadele ettik. İzmir Ticaret Odası iyi bir takım. Takımımız sakatlıklar ve kadro kısıtlılığı nedeniyle istediğimiz performansı sahaya yansıtamadık. Ancak bu tür sportif- sosyal etkinliklerde kazanmak ya da kaybetmekten çok içinde yer almak önemlidir. Hem kendi takım arkadaşlarımıza hem de diğer Oda ve borsalarımızda yer alan tüm Meclis üyelerini kutluyorum. Kendilerine gelecek maçlarda başarılar diliyoruz” dedi.

Maçtan Fotoğraflar:  Foto1 , Foto2Foto3Foto4 , Foto5Foto6,  Foto7 , Foto8Foto9Foto10 , Foto11Foto12Foto13