Aliağa'da 200 gram Standart ekmek 45 kuruş

20.03.2008
Aliağa Ticaret Odası Meclisi, ekmeğin kilogramını 2.25 YTL olarak tespit ederek buna göre 200 gram standart ekmek fiyatını 45 kuruş olarak belirledi.

Aliağa Ticaret Odası Meclisi, 19 Mart 2008 Çarşamba günü olağanüstü toplanarak gündemindeki ekmek ücret tarifesini görüştü. Meclis, toplantıda Aliağa ilçesi sınırları içinde ekmeğin kilogram değerinin 2, 25 YTL olduğuna, Aliağa Ticaret Odası üyesi Ekmek üreticilerinin buna göre 200 gram ekmeği azami 45 kuruştan satabileceğine karar verdi.

Aliağa Ticaret Odası’ndan yapılan yazılı açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Son günlerde ülke genelinde girdi maliyetlerindeki artışlardan dolayı ekmek azami fiyatı yeniden tespit edilmektedir. İlimizde de Valiliğin onayıyla 200 gram standart ekmek fiyatı 0.45 YTL (45 Kuruş) olarak belirlenmiştir.

Üyemiz olan ekmek üreticileri, Odamıza başvurarak, İzmir Büyükşehir Belediyesi kapsamında standart ekmek fiyatının arttığını, girdi maliyetlerinin artışı sonucu ekonomik güçlük yaşadıklarını ifade ederek azami ekmek tarifesinin yeniden tespitini talep etmiş olup; Oda meclisimiz 19.03.2008 Salı günü gerçekleştirdiği toplantıda konuyu görüşmüştür.

Ekmek üretimi ile iştigal eden üyelerimizden gelen talepler üzerine, 15.12.2004 Tarih ve 25671 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren “Tacir ve Sanayiciler Tarafından Üretilen Mal Ve Hizmetlerin Azami Fiyat Tarifelerinin Düzenlenmesi Hakkında Yönetmelik” kapsamında; Odamız tarafından ekmek azami fiyat tarifesi tespiti yapılmış olup;

Oda Meclisimizin 19.03.2008 tarih, 37 Sayılı onay kararı ile Aliağa ilçesinde Ekmeğin kilogram azami fiyatının 2,25 YTL olarak tespitine; Buna göre Aliağa ilçesinde 200 gram satandart ekmeğin tüketiciye azami 45 kuruş fiyatla satılmasına, 200 gramın üzerindeki 50 şer gramlık artışlarla üretilebilecek diğer ekmek çeşitlerinde de ekmek kilogram azami ücretinin göz önünde bulundurulmasına karar vermiştir.

Kamuoyunu saygı ile duyurulur”