TOBB Futbol Şölenine iyi başladık

16.03.2008

TOBB futbol şöleninde Aliağa Ticaret Odası, İzmir Ticaret Borsası’nı 11-6 ile geçti.. Aliağa Ticaret Odası’nın 22 Marttaki yeni rakibi İzmir Ticaret Odası..

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) bünyesindeki oda ve borsalar arasındaki ilişkileri güçlendirmek ve bağlantıları artırmak amacıyla düzenlediği ''TOBB Futbol Şöleni'', başladı. Türkiye'nin 16 ayrı bölgesinde 101 oda ve borsanın katıldığı Futbol Şöleni'nin, İzmir ve Manisa Takımlarının yer aldığı 5. Gurup  elemelerine İzmir’de start verildi.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Balçova kampusündeki spor tesislerinde 15 Mart Cumartesi günü yapılan karşılaşmalar zevkli mücadelelere sahne oldu. İzmir Ticaret Borsası maç öncesi Aliağa Ticaret Odası takım oyuncularına birer havlu hediye etti.

Turnuva kapsamında Aliağa Ticaret Odası (ALTO) ile İzmir Ticaret Borsası (İTB) karı karşıya geldi. İzmir Ticaret Borsası Başkanı Aydın Kesen ile Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka her iki takım oyuncularına başarılar dileyerek karşılaşmayı birlikte izlediler.

Turnuva kuralları gereği 5 meclis üyesi ile 2 personelden oluşan takımlar 1 saatlik mücadelede başarılı olmak için ter döktü. Karşılaşmaya fırtına gibi başlayan Aliağa Ticaret Odası 1. dakikada öne geçti. Daha sonra 2 gol daha kaydeden Yeşil beyazlı takım 3-0 öne geçti. Daha sonra İzmir Ticaret Borsası’nın golü geldi. 3-1’den sonra Aliağa Ticaret Odası’nın atakları sıklaştı ve Aliağa Ticaret Odası sahadan 11-6 galip ayrılmayı başardı. Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka centilmence bir maç oynandığını belirterek İzmir Ticaret Borsası oyuncularına teşekkür etti.

ALTO ile İTB maçının ardından grubun iddialı takımlarından İzmir Ticaret Odası (İTO), Akhisar Ticaret Borsası (ATB) ile karşılaştı. Lacivert Beyazlı İTO, kırmızı beyaz forma ile sahada yer alan ATB’yi 15-2 Mağlup etti.

Bu sonuçla; gelecek hafta yapılacak grubun 2. eleme karşılaşmasında Aliağa Ticaret Odası ile İzmir Ticaret odası karşılaşacak.

Turnuvada elemeleri geçen takımlar, 30 Mayıs 2008 Cuma günü TOBB 63. Genel Kurulu kapsamında Ankara’da üçüncülük ve final karşılaşmasına çıkacak

Fotoğraflar:  Foto 1Foto 2  , Foto 3  , Foto 4Foto 5