Fotoğraf Kulübünden uygulamalı eğitim

04.03.2008

Aliağa Ticaret Odası’nın katkılarıyla kurulan Aliağa’nın ilk ve tek Amatör Fotoğrafçılık topluluğu, her hafta Ticaret Odası’nda yaptığı eğitimlerini, bu kez haftasonu Bergama gezisinde uygulamalı olarak gerçekleştirdi.

Aliağa Amatör Fotoğraf Kulübü üyeleri, Pazar günü, Bergama, Dikili ve Çandarlı gezileriyle bol bol fotoğraf çekerek, uygulamalı eğitimlerine ilk adımlarını attı. Fotoğraf kulübü koordinatörü Arda Girgin başkanlığındaki 40 kişilik fotoğraf kulübü üyelerinin ilk durağı tarihi ve turistik kent Bergama oldu.

- BERGAMA’DA TARİHE YOLCULUK -

Bergama’da binlerce yıllık medeniyetlerin kültürel mirasını fotoğraf kareleriyle ölümsüzleştiren fotoğraf severler, Zeus Sunağının kaidelerinin bulunduğu Akropol’e adeta büyülendi. Akropoldeki Dünyanın en dik tiyatrosu özelliğindeki 15 bin kişilik tiyatro’yu gezen Kulüp üyeleri daha sonra Serapis Tapınağını fotoğrafladı. Hıristiyanlığın ilk 7 kilisesinden biri olarak adı İncil'de de geçen, M.S. II. Yüzyıl’da Roma İmparatoru Hadrianos tarafından mitolojik tanrı Serapis'e adanarak yapıldığı için  Serapis Tapınağı adı verilen dinsel tarihi mekana hayran kalan Aliağa Fotoğraf kulübü üyeleri Bergama’da tarihe yolculuk yaptı.

Aliağa Amatör Fotoğraf Kulübü’nün bir sonraki durağı Dikili ve Çandarlıydı. Dikili’de Bol bol denizin ve çevrenin fotoğraflarını çeken fotoğrafseverler, Çandarlı’da da Çandarlı kalesini objektiflerine aldı.

TARİHİ MEKANDA ‘SİMETRİ’ VE ‘ARMONİ’Yİ UYGULADILAR

Fotoğraf Kulübü Koordinatörü Arda Girgin, “ALTO Fotoğraf Kulubü olarak 2 aydır yapmış olduğumuz fotoğrafçılık tekniği seminerlerinin ilk uygulama gezisini Bergama-Dikili-Çandarlı ilçelerinde gerçekleştirdik. Kulüp üyelerimiz bu uygulama gezisinde, fotoğrafta kompozisyon unsurlarından ‘Simetri’ ve ‘Armoni’ konuları çerçevesinde fotoğraf almaya çalıştılar. Güzel bir hafta sonu geçirdik. Herkesin çok beğendiği gezimizi daha sık tekrarlama sözü vererek gezimizi tamamladık. Gezimize büyük destek olan Aliağa Ticaret Odası Yönetim kurulu Başkanımız Sayın Adnan Saka’ya teşekkür ediyoruz” dedi.

ALİAĞA FOTOĞRAF KULÜBÜNÜN, YAPACAĞI ÇALIŞMALARLA ALİAĞA’NIN TANITIMINA DA ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLAYACAĞINA İNANIYORUM

Aliağa ve çevresindeki Fotoğrafseverleri bir çatı altına toplama amacıyla Aliağa Ticaret Odası öncülüğünde kurulan “Aliağa Fotoğraf Kulübü”nün kentin önemli bir sosyo-kültürel aktivite merkezi olduğunu söyleyen Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, “3 ay önce kurulan Fotoğraf kulübümüz kısa sürede elliyi aşkın fotoğraf severin buluştuğu önemli bir sosyo- kültürel aktivite merkezi oldu. Tamamen gönüllü olarak her hafta eğitimlere katılan ve bu konuya zaman ayıran tüm kulüp üyelerini yürekten kutluyorum. Aliağa Fotoğraf Kulübünün, yapacağı çalışmalarla Aliağa’nın tanıtımına da önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Fotoğraflar :  FOTO 1FOTO 2  ,  FOTO 3