Vergi Dairesi'nden Odamıza ziyaret

27.02.2008
Ağır vergi yüküyle ayakta kalmaya çalışan sanayici ve ticaret erbabımız yine de tüm sorumluluklarını yerine getiriyor. Ama kayıt dışı ekonomik faaliyetler hem ticaret hem de vergi adaletsizliği yaratıyor.

Kamuoyunda vergi bilincinin oluşturulması ve toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi için 1990 yılından itibaren kutlanan vergi haftasında Aliağa’da etkinlikler gerçekleştiriliyor. Etkinlikler kapsamında Aliağa Vergi Dairesi Müdürlüğü tarafından kamu kurum ve kuruluşlarına ziyaretler gerçekleştiriliyor.

Aliağa Vergi Dairesi Müdürü Zakir Kılıç başkanlığındaki Vergi Dairesi heyeti Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka’yı makamında ziyaret etti. Ziyarette, hızla gelişmekte olan Türkiye’de vergi gelirlerinin önemine işaret edildi. Aliağa Vergi Dairesi Müdürü Zakir Kılıç,  Aliağa’da mükelleflerin vergi bilincine sahip olduğunu ve gerek tahakkukta gerekse de tahsilâtta hassas davrandıklarını ifade etti. İlçede kurumlar vergisi mükellef sayısının 663 olduğunu belirten Kılıç, “Aliağa’da kurumumuz ve mükelleflerimiz arasında kurulan pozitif çalışmalar sonucunda hem vergi tahakkukunda hem de tahsilâtta iyi bir noktaya ulaştık. 2006’da gelir ve kurumlar vergisinde 145 milyon YTL, 2007’de ise 241 milyon YTL’lik vergi topladık. Yani 2007’de bir önceki yıla göre 96 milyon YTL daha fazla vergi topladık. Bu duyarlılığı gösteren tüm mükelleflerimize teşekkür ediyorum” dedi.

ALİAĞA VERGİ DAİRESİNE TEŞEKKÜR

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka da “Aliağa hem yüksek vergi tahakkuku, hem de tahsilât oranıyla İzmir'in ve Türkiye'nin örnek bir ilçesidir. Bu başarıda Odamız üyelerinin özverili, sorumlu ve duyarlı tutumları büyük rol oynadığı gibi Aliağa Vergi Dairesinin mükelleflere pozitif yaklaşımı ve çözüm odaklı çalışma yönteminin büyük katkısı var. Bu yüzden Sayın Müdürümüz Zakir Kılıç’ın önderliğindeki tüm Vergi Dairesi çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum ” Dedi.

SANAYİCİ VE TİCARET ERBABI OLARAK ÜZERİMİZDEKİ YÜKLERİN ASGARİYE İNDİRİLMESİNİ İSTİYORUZ.

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Türkiye’de vergi oranlarında iyileştirmeler yapılmasına karşın hala oranların çok yüksek olduğunu ifade ederek, “Vergi oranlarının düşürülerek, dolaylı vergilerin kaldırılıp, kayıt dışını kayıt altına alarak, verginin daha geniş bir tabana yayılması gerekiyor. Sanayici ve ticaret erbabı olarak üzerimizdeki yüklerin asgariye indirilmesini istiyoruz.” dedi.

Merkezi Aliağa dışında olup, Aliağa’da faaliyet gösteren firmaların stopaj gibi bazı vergilerini Aliağa’da ödemesi halinde, ilçenin İller Bankası’ndan ve Devletten alacağı payın artacağına işaret eden Saka bu konuda çalışmalar yapılacağını kaydetti.

KAYITDIŞI SORUNU

Ülke ekonomisinin vergi adaletsizliği de yaratan kronikleşmiş temel sorununun kayıt dışı olduğuna işaret eden Saka, “Bir taraftan çeşitli finansal güçlükler bir taraftan istihdam üzerindeki yükler, diğer taraftan ağır vergi yüküyle ayakta kalmaya çalışan sanayici ve ticaret erbabımız yine de tüm sorumluluklarını yerine getirmeye çalışıyor. Oysa kayıtdışı ekonomik faaliyetler hem ticaret hem de vergi adaletsizliği yaratıyor. Kayıt altındaki mükellefler vergilerini zaten son kuruşuna kadar ödüyor. Oysa Vergi verenin üzerine gitmektense, kayıt dışında olan kayda alınmalı” dedi.

Haber Fotoğrafları :  Foto 1Foto 2  ,  Foto 3