Aile İşletmeleri Kongresi 18 Nisanda

25.02.2008
İstanbul Kültür Üniversitesi öncülüğünde yapılan Aile İşletmeleri Kongresi’nin 3.sü 18 - 19 Nisan 2008 tarihlerinde İstanbul WoW Hotels & Convention Center - Yeşilköy'de düzenlenecek.

Aile İşletmeleri Kongresi 18 Nisan’da

Türkiye ekonomisi ve diğer ülkelerin ekonomileri içinde önemli bir paya sahip olan Aile İşletmeleri, 18 Nisan’da yapılacak olan 3. Aile İşletmeleri Kongresi’nde ele alınacak.

İstanbul Kültür Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, Dünya'da kamu kuruluşları dışındaki işletmelerin yüzde 90'ının aile işletmesi olarak tanımlandığı, Türkiye'de ise bu oranın yaklaşık yüzde 95 olduğu belirtildi.

İstanbul Kültür Üniversitesi’nin açıklaması şöyle:

“Aile İşletmeleri Kongreleri'nin amacı ülkemizde ve dünyada aile şirketlerinin karşılaştıkları sorunlar ile çözüm yollarını iş dünyası mensupları ve akademisyenlerin birlikte tartışacakları bir platform oluşturmaktır.

18 - 19 Nisan 2008 tarihlerinde WOW Otel'de 3. sü düzenlenecek olan Aile İşletmeleri Kongresi'nde başlıca işlenecek konular:

* Aile işletmelerinde 2. veya 3. nesile geçiş ve yönetimi, devir sorunları,

* Aile işletmelerinde kurumsallaşma süreci,

* Aile işletmelerinde yönetim kurulları ve yönetim kurullarında

"dışarıdan üye (outsider)" uygulamaları

* Aile anayasası, aile meclisleri uygulamaları,

* Nepotizm, aile işletmelerinde kayırmacılık,

* Aile işletmeleri ve aile bireylerinin eğitim ve yetiştirilmeleri

gibi konular gerek iş dünyası temsilcilerinin deneyimleri gerekse akademisyenlerin araştırmaları ile her yönlü tartışılacaktır. İşadamları ve yöneticilerin konuşmacı olarak katılacağı, açılış konuşmalarını Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak yapacaktır

Kongreyle ilgili geniş bilgi http://aik.iku.edu.tr adresinden alınabilir.