Emlak Danışmanlığı kursuna büyük ilgi

20.02.2008
Aliağa Ticaret Odası ile Halk Eğitimi Merkezi arasında eğitim programları düzenlenmesine ilişkin protokol imzalanmasının ardından açılan Emlak Danışmanlığı kursuna elliyi aşkın kursiyer katıldı.

Son yılların gözde sektörleri arasında yer alan Emlakcılık mesleğine kalite, güven ve standart getirmek için bu sektörde çalışmakta olanlara eğitimler düzenleniyor.  Aliağa Ticaret Odası ile TÜPRAŞ Aliağa Halk Eğitimi Merkezi arasında kentin ihtiyacına yönelik eğitim programları düzenlenmesine ilişkin protokol imzalanmasının ardından açılan Emlak Danışmanlığı kursuna elliyi aşkın kursiyer katıldı.

Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nce düzenlenen emlakcılık kurslarında mesleğin ilkeleri, temel kavramları, çalışma prensipleri, müşteri ilişkileri gibi mesleğe başlangıçta gerekli olan bilgilerin öğretiliyor. Halen bu mesleği yapanların da mesleki bilgi ve becerilerinin geliştirilmesine yönelik olarak, Aliağa Ticaret Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen kurslarda emlakçılara mesleğin incelikleri öğretiliyor

Aliağa Ticaret Odası Seminer Salonunda yapılan ve 100 saat sürecek olan kursun ilk gününde kursiyerlerle bir araya gelen Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Gayrimenkul sektörünün her alanında olduğu gibi, emlak danışmanlığı konusunda da eğitim, bilgi ve deneyimin öneminin arttığını söyledi. Sektörde sertifikası olmayanların ve Gelişimi takip edemeyenlerin meslekte kalmasının zor olduğunu kaydeden Saka, “Avrupa Birliği uyum sürecinde tüm alanlarda olduğu gibi emlak danışmanlığı sektöründe de kalitenin arttırılmasına yönelik düzenlemeler yapılacak. Avrupa Birliği Uyum yasaları çerçevesinde bu kursları bitirenlerin sektör içinde ayrı bir değeri ve mesleği olacak. Bu Kursumuz da bu süreçte emlak danışmanlığı yapan ve yapmak isteyenlere gerekli eğitimleri bir sertifika programı şeklinde veriliyor” dedi.

Aliağa Ticaret Odası Seminer Salonunda süren kursa katılan ve yapılacak sınavda başarılı olanlara MEB onaylı Emlak Danışmanlığı sertifikası verilecek

Haber Fotoğrafları: Foto1 , Foto2 , Foto3 , Foto4