Ziraat'den Oda üyelerine avantajlı kredi

24.01.2008
Aliağa Ticaret Odası, Şoförler Odası ve Esnaf Sanatkarlar Odası üyelerine Ziraat Bankası tarafından kullandırılacak olan kredilerin avantajlı koşullarda sunulmasını içeren protokol imzalandı

T.C Ziraat Bankası İzmir 2. Bölge Başkanlığı ile Aliağa’daki Odalar arasında imzalanan protokol gereği düşük faizli ve taksitli kredi imkanlarının 2008 yılında da devam edeceği açıklandı.

Üyelerin finansman ihtiyaçlarını karşılamak, uygun ödeme şartlarında ve düşük faiz oranlarıyla kredi kullanımına imkan sağlamak amacıyla Aliağa Ticaret Odası ile Ziraat Bankası arasında imzalanan kredi protokolü, değişen ve gelişen ekonomik şartlara uygun olarak yeniden revize edildi.

Aliağa Ticaret Odası, Aliağa Şoförler Odası ve Aliağa Esnaf Sanatkarlar Odası üyelerine Ziraat Bankası tarafından kullandırılacak olan kredilerin avantajlı koşullarda sunulmasını içeren protokol Aliağa Ticaret Odası’nda imzalandı. Protokol ile nakdi kredilerde normal faiz oranı üzerinden %5 oranında indirim yapılarak taksitli ticari kredinin indirimli faiz oranı aylık %1,45 olarak uygulanacak.

Protokol esaslarına ilişkin bilgilendirme ve imza töreni, Aliağa Ticaret Odasında yapıldı. Toplantıya Ziraat Bankası İzmir 2. Bölge Başkanlığı Pazarlama Bölüm Müdürü Erdem Zanur, Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Ziraat Bankası Aliağa Şube Müdürü Yavuz Balcı, Aliağa Şöförler Odası Başkan vekili Erdinç Şen, Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan vekili Mesut Öztürk ile Odaların Yönetim kurulu üyeleri katıldı.

2008 yılında da devam eden protokole göre, Oda üyeleri T.C Ziraat Bankası A.Ş’den nakit kredi (taksitli veya borçlu cari hesap) ve teminat mektubu  kullanmaları durumunda özel faiz ve komisyon oranlarından yararlanabilecek. Nakdi kredilerde normal faiz oranı üzerinden %5 oranında indirim yapılmakta olup, taksitli ticari kredinin indirimli faiz oranı aylık %1,45 olarak uygulanacak. 10.000.-YTL ve üzeri Teminat mektubu kullandırımlarında yıllık % 4 olan teminat mektubu komisyonu yapılan protokol kapsamında yıllık %3 olarak uygulanabilecek.

Protokole göre 12 ay vade ile alınan 10 bin YTL kredi, 918 YTL’lik aylık taksitlerle geri ödenecek. 24 ay vade ile alınacak 10 bin YTL kredi taksitleri 500,50 YTL, 36 ay vade ile alınacak 10 bin YTL’lik kredi taksitleri 362.90 YTL olacak.

Törende Aliağa Şoförler Odası adına başkan vekili Erdinç Şen, Aliağa esnaf Sanatkarlar Odası adına Başkan vekili Mesut Öztürk kredi protokolü imzalandı.

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, küresel ekonomide yaşanan sıkıntıların Türkiye’yi de etkilediğini, esnaf ve ticaret erbabının finansa erişim güçlüğü çektiğini kaydetti. Ziraat Bankası’nın son yıllarda yeniden yapılanarak sektörde etkin bir işlev üstlendiğini ifade eden Saka, “Üyelerimizin yaşanan küresel gelişmelere ve beraberinde getirdiği yoğun rekabete uyum sağlamaları gerekiyor.  Kobi’lerde kalitenin artırılması, değişen teknolojilerin yakından takip edilmesi lazım. Ancak bu durum finansman ihtiyacını arttırıyor. Aliağa Ticaret Odası olarak üyelerimizin finansa erişimini arttırmak amacıyla finans kuruluşlarıyla protokoller yapıyoruz. Bu kapsamda Ziraat bankası ile daha önce yaptığımız protokol koşullarını üyelerimizin avantajlarını arttıracak şekilde geliştirdik. Tüm Finans kuruluşlarımızın, çeşitli güçlükler yaşayan esnaf ve ticaret erbabına, KOBİ’lere avantajlı koşullarda finans kaynağı sağlaması konusunda gayretlerini arttırmasını diliyoruz” dedi