Üretimin ritmini müzikle artırıyorlar

22.01.2008

Bir yıl önce kurulan Kocaeli Sanayi Odası Oda Orkestrası Tüpraş sponsorluğunda Anadolu turnesine çıkıyor. 6 ayda 6 kentteki konserler ücretsiz olurken ilk durak İzmir Aliağa.

Kocaeli, Türkiye'nin kalbinin attığı kentlerden biri. En önemli sanayi yatırımlarının büyük bir bölümü bu kent sınırları içinde yer alıyor. 1989 yılında kurulan Kocaeli Sanayi Odası ise ekonomik kalkınma ile yetinmeyip sosyal ve kültürel alanlarda da farklılık yaratma peşinde koşuyor.

Kocaeli Sanayi Odası, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) uyum sürecinde sanayicilerimizin müzakere sürecine katılımını sağlayacak politika ve stratejiler arasında sanatın önemine dikkat çekmeyi amaçlıyor ve bunu üretimin ritmini her alanda yakalamak olarak formüle ediyor. Sanat, Kocaeli için öncelikli bir konu. Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Genel Sekreteri Hamdi Doğan, son yıllarda aldıkları ulusal ve Avrupa kalite ödülleri ile de sorumluluklarının daha da arttığını söylüyor.

Odanın, kültür sanat etkinlikleri içinde en fazla ilgi toplayan çalışması 1996 yılında başlatılan ve artık gelenekselleşen "KSO Konserleri". Bu konserler sayesinde Kocaelililer klasikten caza kadar bir çok müzik türünün temsilcisi olan dünyaca ünlü topluluk ve sanatçıları tanıma fırsatı buldu.

KONSERLERİ ÜCRETSİZ

Konserlerin gördüğü yoğun ilgi üzerine 2003 yılında da Tekfen Grubu sponsorluğunda TEKFEN Senfoni Orkestrası konserleri düzenli olarak yapılmaya başlanmış. Bu ilginin yarattığı ivmeyle Ocak 2007'de "KSO Oda Orkestrası" kuruluyor. Hamdi Doğan, oda orkestrası olan ilk sanayi odası olduklarını söylüyor. Orkestra aynı zamanda Kocaeli'nin ilk klasik müzik orkestrası özelliğini de taşıyor.

KSO Oda Orkestrası bir yandan müzik kültürünün yaygınlaşmasını sağlarken diğer yandan da Kocaeli ve çevre üniversitelerin müzik bölümlerinden mezun gençlere iş olanağı da sağlıyor. 18 üyeli KSO Oda Orkestrası'nın şefliğini Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü'nden mezun olan Özgür Günay üstlenmiş. KSO Orkestrası, her ay öğrencilere ve halka açık iki konser veriyor.

Orkestra şimdi de Tüpraş'ın ana sponsorluğunda Anadolu konserlerine başlıyor. Bir sonraki adımda da yurtdışı turneleri planlanıyor. Yurtiçi konserlerin ilk durağı İzmir Aliağa olacak. 26 Ocak'ta Tüpraş Halk Eğitim Merkezi'nde verilecek konserde olduğu gibi orkestranın tüm konserleri ücretsiz olacak.

KSO ODA ORKESTRASI'NIN PROGRAMI

26 Ocak İzmir/Aliağa TÜPRAŞ Halk Eğitimi Merkezi